ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αλέξης Τσίπρας: Δεν εγκαταλείπω τη μάχη – Είμαι εδώ

Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα.Εκείνοι το δικό τους χωράφι.

Ανέλαβε την ευθύνη του  για το εκλογικό αποτέλεσμα  με δήλωσή του ο Αλεξης Τσιπρας μετά το τέλος της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος, δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη και θα ηγηθεί για τις δεύτερες εκλογές. Στόχος, όπως εξήγησε, είναι να αποτραπεί η μετατροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε «ανεξέλεγκτο ηγεμόνα πρωθυπουργό».

«Οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας, καθόλη τη προεκλογική περίοδο είχανε μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει εδώ», υπογράμμισε κλείνοντας τη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας.

Ας δούμε την δήλωση  του Αλέξη Τσίπρα:

«Στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη να αποτρέψουμε την προοπτική ενός ανεξελεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού.

Έχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνηΚαι να μην εγκαταλείπω τη μάχη.Είμαι εδώ.

Δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα.

Χθες ήταν ημέρα εκλογών.Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της μάχης των επόμενων εκλογών.Στις χθεσινές εκλογές νίκησε η ΝΔ αλλά ταυτόχρονα ηττήθηκε η στρατηγική της απλής αναλογικής

Οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας, καθόλη τη προεκλογική περίοδο είχανε μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και χθες την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της δεξιάς αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο απο τους Νεοδημοκράτες για τη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα.Εκείνοι το δικό τους χωράφι.

Στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη πρωτίστως να αποτρέψουμε τη προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού.

Αλλά να προστατέψουμε τη πρωταγωνιστική παρουσία της αριστεράς στη πολιτική ζωή του τόπου.

Ως μια δύναμη ασυμβίβαστη.Που έρχεται απο μακριά και θα πάει μακριά

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει εδώ.

Ως ο βασικός κορμός των προοδευτικών δυνάμεων και εκφραστής των λαϊκών και κοινωνικών συμφερόντων.Για να υπερασπιστεί τον κόσμο της εργασίας.

Και να μην επιτρέψει τη παλινόρθωση ενός βολικού συστημικού δικομματισμού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button