ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γ.Χουλιάρας :μιλάει για τον νεο σεισμό 6,3 στο  «Ελληνικό γεωδυναμικό τόξο»

Δεν περιμένουμε να επηρεάσει αλλά ρήγματα γιατί είναι πολύ μακριά

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 8:32 το πρωί νότια της Καρπάθου.

Ο σεισμολόγος κ Γεράσιμος Χουλιάρας έγραψε σε ανάρτησή του:

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ στις 8:32 το πρωί στο ¨Ελληνικό γεωδυναμικό τόξο ¨ νότια της Καρπάθου με επίκεντρο σε μεγάλη απόσταση (~125 χιλ.) και σε μεγάλο εστιακό βάθος (~70 χιλ.) ώστε να μην έχει δημιουργήσει προβλήματα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αίγυπτο, στην Κύπρο και αυτό εξηγείται από το μεγάλο εστιακό βάθος του στην βυθιζόμενη Αφρικανική πλάκα.

May be an image of map, sky and text
May be an image of text that says "Ανακοίνωση Σεισμού 6.1, 127 χλμ. NA της πόλης της Καρπάθου Ανακοίνωση σεισμού της 19/10/2021: Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 08:32 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Σφοδρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 6.1 στην κλίμακα Richter. o σεισμός έγινε σε απόσταση 544 χλμ. NA των Αθηνών. To επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 127 χλμ. NA της πόλης της Καρπάθου."
May be an image of map and text that says "S- ca.0.8cm/a Crete uplift Santorini -N cm/a wwom constriction "backstop extension African passive margin extension coupled -→ -- roll back -- physical subduction mantle stateof decoupled dehydration Û channel bending stresses 100 km"

Είναι αρκετά μακριά και λόγω και του μεγάλου βάθους μπορώ να είμαι πολύ καθησυχαστικός. Είναι σεισμός βάθους, δεν είναι σεισμός που θα δημιουργήσει προβλήματα. Θα δούμε πώς εξελίσσεται, το μέγεθος ακούγεται ανησυχητικό αλλά δεν είναι ανησυχητικός είναι ευεργετικός και φεύγει μαζί του μια τεράστια ενέργεια από το εσωτερικό του πλανήτη».

«Δεν περιμένουμε να επηρεάσει αλλά ρήγματα γιατί είναι πολύ μακριά από τα άλλα ρήγματα που έχουν ενεργοποιηθεί εκεί. Να προσέξουμε τους σεισμούς που είναι κοντά στην Κρήτη, αυτός ο σεισμός δεν συνδέεται» κατέληξε ο Γεράσιμος Χουλιάρας για τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button