Ελλάδα

Aγριογούρουνο έκανε βόλτα στη πλατεία Αριστοτέλους -συχνές εμφανίσεις σε αστικές περιοχές της χώρας

Είναι συχνό το φαινόμενο να βλέπουμε αγριογούρουνα σε αστικές περιοχές όπως το Πανόραμα Θεσσαλονίκης,η  Εκάλη, η Κηφισιά, τα Τρίκαλα,η  Μεσσηνία είναι μερικές απο τις περιοχές  που καταγράφηκαν επισκέψεις .

Ο αγριόχοιρος σε πλήρη ανάπτυξη φτάνει τα 110-180 εκ. σε μήκος και τα 170-200 κιλά σε βάρος. Πολλές φορές όμως ξεπερνά τα 250 κιλά.Πρόκειται για πολύ έξυπνα ζώα, τα οποία σχηματίζουν ομάδες 25-30 θηλαστικών και κάνουν συχνά μετακινήσεις για εξεύρεση τροφής. Στην Ευρώπη δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο.

Μετα τις επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις αγριογούρουνων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης ,ο Δήμος της πόλης ετοιμάζεται να προμηθευτεί άμεσα όπλο αναισθητοποίησης άγριων ζώων.

«Για να υπάρχει ασφάλεια στους πολίτες, πρέπει να έχουμε ένα μέσο στη διάθεσή μας το οποίο θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για οποιοδήποτε άγριο ζώο, προκειμένου να μπορούμε να το παίρνουμε και να το επανεντάσουμε στο φυσικό του χώρο, δηλαδή, στο δάσος», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης κ Δημητριάδης.

Το γεγονός ότι αγριογούρουνο εθεάθη τα ξημερώματα να περιφέρεται στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της πόλης αναζητώντας τροφή ήταν καθοριστικό για αυτήν την απόφαση.

Το αγριογούρουνο όπως και άλλα είδη ζώων, γίνεται επικίνδυνο όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τα μικρά του ή όταν είναι τραυματισμένο όπου στήνει και ενέδρες. Έχουν σημειωθεί έως και θανάσιμοι τραυματισμοί κυνηγών από αγριόχοιρους.

Τι κάνουμε αν βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα αγριογούρουνο;

1. Μένουμε ήρεμοι και απομακρύνομαστε αργά-αργά από το ζώο, χωρίς να τρέξουμε!

2. Δεν προσεγγίζουμε και δεν ταΐζουμε το ζώο και τα μικρά του

3. Διατηρούμε ασφαλή απόσταση και δεν προκαλούμε το ζώο σε καμία περίπτωση

4. Δεν το φωτογραφίζουμε με φλας

5. Εάν παρατηρήσουμε ότι είναι ενήλικα ζώα με νεαρά χοιρίδια, προσέχουμε πιο πολύ τις κινήσεις μας γιατί αν φοβηθούν τα ενήλικα θα υπερασπιστούν τα νεαρά τους κάνοντας επίθεση σε εμάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button