ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αγγίζει το δάσος της Δαδιάς το μέτωπο 2 χιλιομέτρων στον Έβρο

Στον  Έβρο μαίνεται μέχρι αυτή τη στιγμή η μάχη με τις φλόγες με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μεγάλη μάχη για να μη φτάσουν οι φλόγες στην «καρδιά» του μοναδικού πευκοδάσους της Δαδιάς.

Οι φλόγες κινούνται νοτιοδυτικά σε πυκνό πευκοδάσος εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς.

Με το πρώτο φως της ημέρας, σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής προκειμένου να γίνουν προσπάθειες για να περιορίσουν τις φλόγες.

Στη πυρκαγιά Δαδιάς επιχειρούν 2 CL415, 2 Tractores, ένα ΑΒ214, και ένα ΒΚ117 για συντονισμό ενώ άλλα 2 CL215 θα ενισχύσουν τις προσπάθειες από τον Βόλο και 2 CL415 από Ελευσίνα.

Η εικόνα είναι καλύτερη σε σχέση με χθες, ενώ το γεγονός ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας δεν φυσούσε στην περιοχή, φαίνεται πως βοήθησε τις επίγειες δυνάμεις να αρχίσουν να έχουν αποτελέσματα στη μάχη με τα πύρινα μέτωπα. Το μέτωπο, παραμένει στα 2 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο φράγμα Λύρας στο Σουφλί Έβρου επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 29 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν οικισμοί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button