ΕλλάδαΤουρισμός

Ο Ελληνικός Τουρισμός φέτος θα προσελκύσει και πάλι τους ταξιδιώτες

Η Ελλάδα προσέλκυσε πάνω από 31 εκατομμύρια τουριστικές αφίξεις το 2019 και παρόλο ότι με τα δεδομένα του Covid είναι αδύνατον να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο το 2021, κατάφερε να είναι και πάλι στην κορυφή των τουριστικών επιλογών για διακοπές και αυτό το καλοκαίρι .

Έτσι σχετικά νωρίς για τα δεδομένα της πανδημίας  η Ελλάδα θα είναι μία από τις λίγες χώρες που θα είναι ανοιχτές για τουρισμό παγκοσμίως σε όλα τα έθνη με αποδείξεις εμβολιασμού για είσοδο αντί για καραντίνες, που θα προσελκύσουν τουρίστες.

Από τις 19 Απριλίου 2021, η Ελλάδα θα επιτρέψει την είσοδο για κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών, της ΕΕ και των κρατών Σένγκεν. Όλοι οι ταξιδιώτες άνω των πέντε ετών πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ PCR για είσοδο. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες που έχουν απόδειξη ότι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό COVID-19 τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την άφιξη στην Ελλάδα δεν υποχρεούνται να παρουσιάσουν απόδειξη αρνητικής δοκιμής PCR.

Ανάκαμψη της Κρουαζιέρας

H χώρα μας φέτος ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη ανάκαμψη κρουαζιέρας που έχει δει η παγκόσμια βιομηχανία εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Από τον Ιούνιο, μεγάλες εταιρείες όπως οι Celebrity, Royal Caribbean, MSC, Celestyal, Aida, TUI, Hapag-Lloyd, Costa, Silversea, Seabourn και Norwegian έχουν αναχωρήσεις ή στάσεις δρομολογίων στην Ελλάδα.

Το βραβείο «Global Champion Award for COVID-19 Crisis Management»

Κορυφαία διεθνή διάκριση, στην χώρα μας με ιδιαίτερη σημασία για την ανάδειξη της Ελλάδας ως παγκόσμιο παράδειγμα ασφαλούς ανοίγματος του τουρισμού, απένειμε στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTCC).

Το βραβείο «Global Champion Award for COVID-19 Crisis Management» παρέλαβε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο των εργασιών του ετήσιου οικουμενικού συνεδρίου του WTCC, το οποίο φέτος διοργανώνεται στο Κανκούν του Μεξικού. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button