
Αναλυτική πρόγνωση ανά ημέρα
Προ των πυλών είναι ένα το νέο κύμα καύσωνα. Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος,την ερχόμενη Κυριακή 24 Ιουλίου ο καύσωνας θα σημειώσει ρεκόρ, καθώς θα είναι η πιο ζεστή μέρα όχι μόνο του καλοκαιρού, αλλά εδώ και 5 χρόνια. Μάλιστα όπως ανέφερε σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου θα ξεπεράσει και τους 44 βαθμούς. Στην Αττική θα φτάσει τους 44.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε από την ΕΜΥ το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά τη Δευτέρα θα ακολουθήσει νέα «θερμική έξαρση» τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουλίου.
Δείτε πως θα εξελιχθεί το νέο κύμα καύσωνα
Aπο σήμερα αρχίζει η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας η οποία θα φτάσει κατά τόπους τους 44 βαθμούς κελσίου.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα Πέμπτη, αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο από βόρειες 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και κατά τόπους τους στη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 43 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου τους 39 με 41 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα
Από την Παρασκευή 21-7-2023 έως και την Κυριακή 23-7-2023 προβλέπεται μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Οι μέγιστες τιμές θα φθάνουν στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας τους 44 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου.
Τη Δευτέρα 24-7-2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική.
Ωστόσο, τα δύσκολα δεν τελειώνουν. Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία από την Τρίτη 25-7-2023 έως και την Πέμπτη 27-7-2023 αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας.
Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου, δημοσίευσε ένα γράφημα με τις θερμοκρασίες μέρα-μέρα, έως και τις 28 Ιουλίου, οπότε και αναμένεται να υποχωρήσει ο καύσωνας.
Στο γράφημα, ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει πως η θερμοκρασία στους κλειστούς κάμπους θα πρέπει να υπολογίζεται από 1 έως και 2 βαθμούς υψηλότερα, ενώ στις ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές από 3 έως και 8 βαθμούς χαμηλότερα.




