Magazino

Το «αδιαχώρητο» στις καρναβαλικές εκδηλώσεις στους δημοφιλείς προορισμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα .

Το Καρναβάλι φέτος επέστρεψε δυναμικά

Έπειτα από 3 χρόνια απουσίας λόγω των μέτρων του Covid η επανέναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα έγινε πιο δυναμικά από ποτέ, με χιλιάδες κόσμο να συρρέει σε κάθε γωνιά της χώρας για να γιορτάσει την τελευταία Κυριακή του Καρναβαλιού.Το «αδιαχώρητο» σημειώνεται στις καρναβαλικές εκδηλώσεις στους δημοφιλείς προορισμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα .

ΠΑΤΡΑ

Πρωταγωνίστρια και  Sold out η Πάτρα. Εδώ και ημέρες στην Πάτρα δεν υπάρχει ούτε… δείγμα καταλύματος ελεύθερο για διαμονή ενώ και οι ελάχιστες εναπομείνασες επιλογές γύρω απο την πόλη σε Αιγιάλεια ή δυτική Αχαϊα έχουν επίσης κλειστεί.

Απόψε  ένα φαντασμαγορικό θέαμα ξετυλίγεται στους δρόμους της πόλης Οι ιδιαίτεροι φωτισμοί, τα χρώματα και το κέφι που επικρατεί δίνουν μία λάμψη και μία μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του Πατρινού Καρναβαλιού.

ΞΑΝΘΗ

Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι – Θρακικές Λαογραφικές Εορτές είναι ο τοπικός θεσμός με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Με ιστορία περισσότερο από 50 χρόνια, κατά την διάρκειά του θεσμού προσφέρονται αδιάκοπα σε επισκέπτες και κατοίκους της όμορφης Ξάνθης, μοναδικές στιγμές διασκέδασης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού

Τα 38 καρναβαλικά πληρώματα που συμμετέχουν φέτος στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι  θα εντυπωσιάσουν τους χιλιάδες θεατές αυτής της υπέροχης γιορτής .

ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Ρέθυμνο διατηρεί πολύ παλιά αποκριάτικα έθιμα. Ενα από αυτά είναι η κρητική καντάδα, όπου μαντολίνα, λύρες και λαούτα ξεχύνονται στους δρόμους του ιστορικού κέντρου, πλημμυρίζοντας την πόλη με παραδοσιακούς ήχους. Ακόμα, η εκφώνηση και αντιφώνηση του βασιλιά Καρνάβαλου, που αναβιώνει την παλιά σάτιρα, καθώς και η νυχτερινή παρέλαση που πραγματοποιείται την παραμονή της μεγάλης παρέλασης.

Πληρότητα 100% φέτος στην πόλη, αλλά και στις περιαστικές μονάδες με περίπου 2.500 κλίνες, που ήταν διαθέσιμες για το τριήμερο του καρναβαλιού που είναι σημείο αναφοράς σε ολόκληρη την Κρήτη και όχι μόνον για το κέφι του.

Οι συμμετέχοντες  που είναι 32 ομάδες με 27 άρματα θέλουν να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα στους  επισκέπτες ώστε να ζήσουν μία μοναδική καρναβαλική εμπειρία.

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς και πολλές ακόμη πόλεις στη Ελλάδα με τον κόσμο να ξεφαντώνει  σε εκδηλώσεις και να έχει μια εορταστική  διάθεση γεμάτη κέφι.

👉ακολουθήστε την σελίδα μας στο facebook:https://www.facebook.com/enjoynews.gr/

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button