Ελλάδα

12 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών -δεν είναι ένα απλό επάγγελμα, είναι λειτούργημα και δεν είναι καθόλου εύκολο.

Σήμερα τιμούμε τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που είναι μαζί μας σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής μας, μας κρατούν ασφαλείς και μας κάνουν να νιώθουμε σιγουριά με την παρουσία τους και το χαμόγελό τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών εορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτικής .Αποτελεί την ελάχιστη πράξη ηθικής ανταμοιβής στο έργο και την προσφορά των νοσηλευτών.

Αυτή η μέρα τιμά τη Florence Nightingale, την αγγλοϊταλίδα φιλάνθρωπο που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής και πρόσφερε πολλά στη Νοσηλευτική, αναδεικνύοντάς την τελικά σε επιστήμη.

Οι νοσηλευτές αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες, πάνω στον οποίο στηρίζεται  κάθε σύστημα υγείας. Η μεγαλύτερη πλειοψηφία του νοσηλευτικού προσωπικού εργάζεται σε αντίξοες συνθήκες, σε ότι έχει να κάνει με την πίεση, το άγχος, την αγωνία και την έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Ιδιαίτερα με την πανδημία του κορονοϊού οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες έδωσαν αγώνα πέρα απο τις αντοχές τους δίπλα στους συνανθρώπους μας που έννοιωθαν αποκλεισμένοι και φοβισμένοι για την επόμενη μέρα .Αυτό βέβαια το κάνουν πάντοτε όμως με το μέγεθος των νοσηλειών του κορονοϊού η παρουσία τους ήταν το πιο βασικό σημείο για την στήριξη των δομών υγείας που δέχονταν κατα εκατοντάδες καθημερινά ασθενείς.

Η δουλειά αυτή δεν είναι ένα απλό επάγγελμα, είναι λειτούργημα και δεν είναι καθόλου εύκολο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button