ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Για πέμπτη συνεχή ημέρα μαίνεται ο πύρινος εφιάλτης

Η πυρκαγιά στην Εύβοια έχει κατακάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους και σπίτια, αναγκάζοντας κατοίκους και παραθεριστές να εγκαταλείπουν άρον-άρον για να γλυτώσουν από τη μανία της.

Απιστευτες εικόνες και καταστροφή σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς.Για πέμπτη συνεχή ημέρα μαίνεται ο πύρινος εφιάλτης που σίγουρα είναι μια άνανδρη   « επίθεση» στην χώρα μας.

Η κλιματική αλλαγή που πολλοί δυστυχώς αγνόησαν δεν θα είχε ποτέ …3-7 μέτωπα φωτιάς την ίδια στιγμή στην ίδια περιοχή ούτε και 118 φωτιές συγχρόνως σε μία ημέρα στην χώρα μας.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, η φωτιά μπήκε στον Άγιο Στέφανο και αυτή την ώρα απειλεί σπίτια.Το 112 έστειλε  μήνυμα εκκένωσης σε αρκετούς οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Στο μέτωπο της Πάρνηθας το πρόβλημα εντοπίζεται στους Θρακομακεδόνες και την Βαρυμπόμπη, όπου οι φλόγες είναι από χτες μέσα στους οικισμούς και έχουν κάψει σπίτια, ενώ οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις έδωσαν τιτάνια μάχη για να ανακόψουν την πορεία της, αλλά δεν κατάφεραν να την ελέγξουν.

Επίγειες και εναέριες  δυνάμεις επιχειρούν σε όλα τα πύρινα μέτωπα από το πρωί του Σαββάτου.

Αυτή την ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι.

Πως φαίνεται η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια από το Πήλιο

Οι φωτιές από αεροπλάνο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button