Διεθνή

10ημερη καραντίνα σε ξενοδοχείο που θα πληρώνει η κυβέρνηση όσοι εισέρχονται,  στο Ηνωμένο Βασίλειο απο χώρες που χαρακτηρίζονται «υψηλού κινδύνου»

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι πλέον θα μπαίνουν σε 10ημερη καραντίνα σε ξενοδοχείο που θα πληρώνει η κυβέρνηση όσοι εισέρχονται,  στο Ηνωμένο Βασίλειο απο χώρες που χαρακτηρίζονται «υψηλού κινδύνου».

Στην Βρετανία ο αριθμός των νεκρών έφθασε  100.000 και έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που έφτασε σε αυτό το επίπεδο. Τα κρούσματα να καταγράφουν άλμα στα τέλη Δεκεμβρίου ύστερα από την εμφάνιση νέου, ιδιαιτέρως μεταδοτικού, παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού, το οποίο εντοπίστηκε και εξαπλώθηκε, ανεβάζοντας τα κρούσματα και τους θανάτους σε επίπεδα ρεκόρ.

Από τις αρχές Ιανουαρίου, η Βρετανία είναι αντιμέτωπο με lockdowns, στο πλαίσιο των οποίων έχουν κλείσει σχολεία, παμπ και εστιατόρια, με εξαίρεση τις υπηρεσίες takeaway, ενώ οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν όσο είναι δυνατόν τις μετακινήσεις.
Η Βρετανική παραλλαγή, θεωρείται ότι είναι περισσότερο μεταδοτική και ενδεχομένως να συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button