ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Live το Debate των πολιτικών αρχηγών

Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Κουτσούμπας, Βελόπουλος και Βαρουφάκης μιλούν για τις εκλογές της 21 Μαίου.

Τις ερωτήσειςαπόψε  θέτουν γνωστοί δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας.

Είναι η κ Μάρα Ζαχαρέα (STAR), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), ο Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), ο Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), ο Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και η Ράνια Τζίμα (MEGA). Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιώργος Κουβαράς.

Οι έξι θεματικές ενότητες του debate είναι οι εξής:

1) Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση,
2) Εξωτερική πολιτική και Άμυνα,
3) Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια,
4) Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος και
5) Περιβάλλον και Ενέργεια.
6) Νέα Γενιά

Στην πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση του Market Pass για το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και επανέλαβε τον στόχο της κυβέρνησης, ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε  ότι “υπάρχει ανάγκη να αυξήσουμε μισθούς στους δημοσίους υπαλλήλους. Υπάρχουν και έσοδα από τη φορολόγηση των υπερκερδών. Το πρόγραμμά μας θα έχει όφελος για τη μεγάλη πλειοψηφία αλλά θα κοστίσει σε κάποιους κυρίως σε όσους έχουν υπερκέρδη”.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε: “Πρέπει να πάμε σε μία νέα εποχή, τη στιγμή που όλα αυτά τα δάνεια είναι στα funds. Όπως το 2010 να προστατευτεί η πρώτη κατοικία. Ο αγώνας μου είναι να βελτιωθεί η ζωή του ελληνικού λαού, όχι στην παρακμή που υπάρχει τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα στην άδικη φορολόγηση”.

Στην τοποθέτηση του ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε: “Το ΚΚΕ έχει ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης αν το δούμε από τη σκοπιά του ελληνικού λαού. Η αξιωματική αντιπολίτευση ή άλλα κόμματα ψήφισαν το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ, δεν ψηφίστηκαν όμως για τον κατώτατο μισθό ή για τις συλλογικές συμβάσεις”.

Δείτε live :

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button