ΑΠΟΨΕΙΣ

Σταύρος Ευαγγέλου: Οραματίζομαι έναν Σαρωνικό που ευδοκιμεί όχι μόνο οικονομικά αλλά κοινωνικά και πολιτιστικά.

Το enjoynews.gr δίνει «βήμα» σε υποψηφίους των Αυτοδιοικητικών Εκλογών ώστε να προβάλουν τις θέσεις τους και τις δράσεις που σκοπεύουν να κάνουν εφόσον εκλεγούν.

Οι τοπικές κοινωνίες αντιμετωπίζουν μικρά η μεγαλύτερα προβλήματα και πιστεύουμε ότι η ενημέρωση και οι απαντήσεις των υποψηφίων στις ερωτήσεις της δημοσιογραφικής μας ομάδας  βοηθήσει τους πολίτες να επιλέξουν την ώρα της κάλπης.

Σήμερα έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον κ Σταύρο Ευαγγέλου έναν επιτυχημένο επιχειρηματία ,γέννημα θρέμμα της περιοχής και πλέον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στον Δήμο Σαρωνικού με τον συνδυασμό «Σαρωνικός αύριο» στο πλευρό του υποψήφιου Δήμαρχου  Γιώργου Σωφρόνη.

Κύριε Ευαγγέλου είστε γέννημα θρέμμα αυτής της περιοχής και φέτος θα σας δούμε υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με τον συνδυασμό «Σαρωνικός αύριο» στο πλευρό του υποψήφιου Δήμαρχου Σαρωνικού Γιώργου Σωφρόνη. Τι είναι αυτό που σας ώθησε να πάρετε αυτή την απόφαση και να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω το enjoynews.gr που πάντα ασχολείται με τα θέματα που αφορούν τον Δήμο Σαρωνικού και τους δίνει την ανάλογη προσοχή ,αλλά και για την τιμή που μου κάνετε με αυτή τη συνέντευξη.

Η απόφασή μου να μπω στη δημόσια σφαίρα και να ασχοληθώ με τα κοινά πηγάζει από μια βαθιά ριζωμένη σύνδεση που έχω με αυτήν την περιοχή του Σαρωνικού. Έχοντας γεννηθεί, μεγαλώσει και εργαστεί στον Σαρωνικό γνωρίζω καλά τις ανάγκες του Δήμου μας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι δημότες, προσβλέποντας έτσι να δώσω προτάσεις και λύσεις σε πολλές από αυτές.

Ένας άνθρωπος με επιτυχημένη πορεία στις επιχειρήσεις, τι θα ήθελε  να αλλάξει στη τοπική κοινωνία του Σαρωνικού με την ενεργή συμμετοχή του στην τοπική αυτοδιοίκηση;

Αυτή τη στιγμή, τρέχω μια επιτυχημένη επιχείρηση που ξεκίνησε ως οικογενειακή και γρήγορα αγαπήθηκε από πολύ κόσμο. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι ήρθε πια η στιγμή να «επιστρέψω αξία» στον Δήμο που αρχικά με στήριξε, πλέον από τον ρόλο του Δημοτικού Σύμβουλου.

Οραματίζομαι έναν Σαρωνικό που ευδοκιμεί όχι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά και πολιτιστικά. Αξιοποιώντας την επιχειρηματική μου οξυδέρκεια και εξοπλισμένος με πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες, είμαι 100% σίγουρος ότι θα καλλιεργήσω ένα περιβάλλον που ενδυναμώνει τις επιχειρήσεις, βελτιώνει την ποιότητα ζωής των δημοτών και ενισχύει τους δεσμούς της κοινότητας.

Πρόσφατα ο Δήμος Σαρωνικού επλήγη από μια καταστροφική πυρκαγιά που δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στην περιοχή. Ο ίδιος ως εθελοντής, βγήκατε μπροστά στη μάχη με τις φλόγες βοηθώντας έμπρακτα το έργο της πυροσβεστικής και ανοίξατε την επιχείρησή σας για να παράσχετε βοήθεια στους πυρόπληκτους. Ως «ντόπιος» τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει για να προστατευθεί καλύτερα η περιοχή από αντίστοιχα καταστροφικά γεγονότα;

Κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που σάρωσαν τον αγαπημένο μας Δήμο Σαρωνικού, ένιωσα υποχρεωμένος να αναλάβω δράση. Ως εθελοντής στην πρώτη γραμμή και ανοίγοντας την επιχείρησή μου σε όσους επηρεάστηκαν, απέκτησα από πρώτο χέρι εικόνα για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινότητά μας μπροστά σε τέτοια γεγονότα. Για να προστατεύσουμε καλύτερα την περιοχή μας στο μέλλον – αν και εύχομαι να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο- χρειαζόμαστε μια πιο ολιστική προσέγγιση.

Αυτή η προσέγγιση περιλαμβάνει μεγαλύτερες κρατικές επενδύσεις σε πυροσβεστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ενίσχυση της επικοινωνίας και του συντονισμού μεταξύ των ομάδων αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και την εφαρμογή στρατηγικών πρακτικών διαχείρισης περιοχών για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων πυρκαγιάς.

Αναφορικά με τις δομές που διαθέτει ο Δήμος Σαρωνικού και τις υπηρεσίες που προσφέρει στον πολίτη, ποιες θεωρείτε ότι είναι οι μεγαλύτερες προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν;

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει σημαντικά βήματα για να εξυπηρετούνται οι πολίτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ωστόσο θεωρώ ότι έχουμε ακόμα να διανύσουμε δρόμο μέχρι να πλησιάσουμε πράγματι το μέγιστο δυνατό. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Δήμος μας αξίζει μεγαλύτερης προσοχής, αντάξιας των δυνατοτήτων του.

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα των εκλογών και εφόσον εκλεγώ, ένας από τους κύριους στόχους μου – σε απόλυτη σύμπνοια με τις προτεραιότητες του συνδυασμού – θα είναι η βελτίωση των βασικών υπηρεσιών που παρέχουμε στους πολίτες μας. Αυτό σημαίνει εκσυγχρονισμό των υποδομών μας, ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών για δωρεάν μετακίνηση των δημοτών, διασφάλιση πρόσβασης σε ποιοτικότερο οδικό δίκτυο, ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και ορθολογικό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων. Αντιμετωπίζοντας αυτούς τους βασικούς τομείς, μπορούμε να βελτιώσουμε σημαντικά τη συνολική ποιότητα ζωής για τους κατοίκους μας και να κάνουμε τον Σαρωνικό πρότυπο αποτελεσματικής και με επίκεντρο τον πολίτη διακυβέρνησης.

Πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει ο Δήμος Σαρωνικού σημείο αναφοράς για την Αττική;

Χωρίς αμφιβολία, πιστεύω ακράδαντα ότι ο Δήμος Σαρωνικού έχει τη δυνατότητα να γίνει λαμπρό σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Αττική. Καλλιεργώντας μια ατμόσφαιρα συνεργασίας που ενθαρρύνει την καινοτομία, υποστηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις και αγκαλιάζει βιώσιμες πρακτικές, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια δυναμική κοινότητα πρότυπο. Τα μοναδικά μας γεωγραφικά πλεονεκτήματα, σε συνδυασμό με την αφοσίωσή μας στην πρόοδο και την ανάπτυξη, αναμφίβολα θα τοποθετήσουν τον Δήμο Σαρωνικού ως φάρο αριστείας στην Αττική.

created by InCollage

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button