ΑΠΟΨΕΙΣΚοινωνία

Σήμερα γιορτάζουν οι εξήντα και πάνω…. 

Γράφει η Μάυρα Βαγιωνή-Στασινοπούλου

Σήμερα  γιορτάζουν οι εξήντα και πάνω….

Θα ήθελα να πω σε όλους οσους δεν αγαπούν την ηλικία τους πως το ωραιότερο δώρο που έλαβαν είναι πως έφτασαν μέχρι εδώ γιατί πολλοί έχασαν την ευκαιρία αυτή.

Πως η ζωη που απομένει να ζήσουν είναι λιγότερη γι αυτό και πρέπει να τη ζήσουν όσο γίνεται καλύτερα. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να αγαπήσουν περισσότερο τον εαυτό τους και να τον φροντίζουν.

Να είναι περισσότερο συγκαταβατικοί και συμπονετικοί με τους άλλους – καλώς η κακώς είμαστε μια κοινωνία συνόλου – γιατί αυτό νομοτελειακά επιστρέφει στους ίδιους.

Να μην κολλάνε στις λεπτομέρειες που τους ενοχλούν και να εστιάζουν στο τελικο καλό.
Να μην ασχολουνται επικριτικά με τους άλλους και να επικεντρωθούν στην εξέλιξη του δικού τους καλού εαυτού. Ένας καλός άνθρωπος βλέπει πάντα τη καλή πλευρά των πραγμάτων.

Ο κακός μόνο τα κακα βλέπει.

Να μην τσιγκουνευονται τις εκφράσεις αγάπης. Μια ζέστη αγκαλιά , μια πράξη ευεργεσίας , μια καλή κουβέντα θαυμασμού , ένα φαγάκι που θα φτιάξεις για τους φίλους σου , μια έκπληξη χαρας που θα προετοιμάσεις, μια επίσκεψη σε ένα ίδρυμα , μια βοηθεια.. Ο’τι δίνεις , παίρνεις. Όχι πάντα εκεί που έδωσες. Από αλλου έρχονται τα δώρα.

Να διαβάζουν πολλά βιβλία που σε μεταφέρουν στο κόσμο της πνευματικότητας και θα σε απομακρύνουν από τα υλικα , που μόνο αγαθά δεν είναι όπως είθισται να τα αποκαλούν , γιατί μονο την απληστια και τη ματαιοδοξια αυξάνουν ,μια που η ψυχη δεν γεμίζει με αυτά.
Θαθελα να ευχηθω και αλλά τόσα ,αλλά το ΦΒ είναι για χαλαρή επικοινωνία και όχι έδρα για συνεδρίες.

Μια μικρή υπενθύμιση μόνο. Ο θάνατος δεν είναι το τέλος. Είναι η συνέχεια της ζωής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button