ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μητρόπολη : Μνημόσυνο του τεως βασιλιά – Παρόντες φίλοι του και αρκετός κόσμος έξω

Με  πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρουσία υψηλών προσκεκλημένων γίνεται αυτή την ώρα η επιμνημόσυνη δέηση τον 40 ημερών για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών στις 10 Ιανουαρίου, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε

Παρόντες είναι και αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, όπως πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί. Μεταξύ αυτών, η Φάνη Πάλη Πετραλιά, ο Νότης Μηταράκης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Μάκης Βορίδης και ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας.

Παράλληλα, έξω από την εκκλησία είναι συγκεντρωμένος λίγος κόσμος με τις εικόνες να μη θυμίζουν σε τίποτα την κηδεία.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μητροπόλεως από το ύψος της Πλατείας Συντάγματος έχει προχωρήσει η Αστυνομία και οι καλεσμένοι κάνουν τις μετακινήσεις τους με βαν. Αυτή τη φορά, σε αντίθεση με την κηδεία, η είσοδος στον Ιερό Ναό δεν επιτρέπεται σε κανένα μέσο ενημέρωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής θα ακολουθήσει ο παραδοσιακός καφές, σε συνδυασμό με ελαφρύ γεύμα, στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ενώ αύριο θα τελεστεί το τρισάγιο στο Τατόι,στο τάφο του τέως Βασιλιά .

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button