Κολυδάς : Χειμώνας «από τα παλιά» τις επόμενες ημέρες – Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα

Ο καιρός των επόμενων ημερών θα θυμίζει χειμώνα άλλων εποχών, σύμφωνα με την πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά, με το κρύο να γίνεται ιδιαίτερα αισθητό σε ολόκληρη τη χώρα.
Σε ανάρτησή του, ο γνωστός μετεωρολόγος περιγράφει ένα καθαρά χειμωνιάτικο σκηνικό, επισημαίνοντας ότι ψυχρές αέριες μάζες από τα βορειοανατολικά διατηρούν τις θερμοκρασίες σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με έμφαση στο έντονο ψύχος κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις και θα είναι ενισχυμένοι στο Αιγαίο, εντείνοντας την αίσθηση του κρύου. Κατά διαστήματα θα παρατηρούνται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ στα ορεινά δεν αποκλείονται ασθενείς χιονοπτώσεις.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Θοδωρής Κολυδάς, πρόκειται για έναν χειμώνα χωρίς ακρότητες, αλλά με διάρκεια: ψύχος, άνεμοι και καθαρά χειμερινός χαρακτήρας.
«Με λίγα λόγια: κανονικός χειμώνας, όπως παλιά».



