ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μαριούπολη :100.000 πολιορκημένοι κάτοικοι υπό απάνθρωπες συνθήκες αργοπεθαίνουν










Μια σύγχρονη τραγωδία στο κέντρο μιας Ευρώπης που είναι σε σοκ.Εικόνες ντροπής για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ,εικόνες που είναι μαχαιριά στη ψυχή για το τι περνάει ο κόσμος που έμεινε εγκλωβισμένος .

Και ενώ βρισκόμαστε και πάλι εν αναμονή μιας διπλωματικής λύσης ένα μήνα σχεδον απο την Ρωσική εισβολή  το αδιέξοδο των περίπου  100.000 άνθρωπων που παραμένουν παγιδευμένοι, υπό απάνθρωπες συνθήκες στα συντρίμμια της Μαριούπολης συνεχίζεται..

Η κατάσταση στην ουκρανική μεγαλούπολη, με έντονο το ελληνικό στοιχείο, είναι πλέον εφιαλτική ,μια κατεστραμμένη πόλη που είναι σε κατάσταση απόλυτης πολιορκίας, χωρίς τροφή, χωρίς νερό, χωρίς φάρμακα, και δέχεται συνεχείς βομβαρδισμούς.

Οι Άμαχοι είναι τα αθώα θύματα πάντοτε σε όλους τους πολέμους αλλά σε αυτόν τον «Ευρωπαικό» πόλεμο κανένας απο αυτούς τους ανθρώπους  δεν θα περίμενε να ζήσει αυτόν τον εφιάλτη .

H πρόταση που έγινε από τον  του Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να συναντηθεί με τον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν για να γίνουν «συμβιβασμοί», που θα αφορούν μεταξύ άλλων και τα κατεχόμενα εδάφη της Κριμαίας και του Ντονμπάς, δεν απαντήθηκε ακόμα.

Ενώ την ίδια ώρα οι Ρώσοι σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου ζητούν και ελπίζουν  σε μια διαπραγματευτική διαδικασία «πιο ενεργητική, πιο ουσιαστική»

Ο Ζελένσκι θα μιλήσει σήμερα στα κοινοβούλια της Ιαπωνίας και της Γαλλίας. Αύριο Πέμπτη, έναν μήνα αφότου άρχισε η εισβολή, οι ηγέτες συναντώνται στις Βρυξέλλες, στις συνόδους του NATO, της G7 και της ΕΕ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button