Ελλάδα

Η Περιφέρεια Αττικής μας προσκαλεί στο «Πεδίο του Άρεως και το Μητροπολιτικό Πάρκο Α.Τρίτσης» για να απολαύσουμε δωρεάν μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων.

 

Η Περιφέρεια Αττικής γιορτάζει φέτος τη λάμψη των Χριστουγέννων και τον ερχομό του Νέου Έτους, με την υλοποίηση ενός πλούσιου προγράμματος  Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με μουσική, παιδικές παραστάσεις και show που θα διαρκέσουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2022.

«Το Πεδίο του Άρεως και το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης ντύθηκαν  γιορτινά και περιμένουν όλους τους πολίτες στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις  που προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής με στόχο να χαρίσει μοναδικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους καθ’ όλη τη διάρκεια των εορταστικών ημερών.

Πεδίο του Άρεως, ένα φωτεινό και λαμπερό Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο.

Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κήρυξε την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στο Πεδίο του Άρεως, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου.

Το αναβαθμισμένο Πεδίο του Άρεως «ντύθηκε» γιορτινά και μετατράπηκε σ΄ένα μοναδικό θεματικό πάρκο, έτοιμο  να  υποδεχθεί τους πολίτες σε  μία ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής και σε αγαστή συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών ΓιώργοΔημόπουλο, την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη και τον Τομεάρχη Πολιτισμού – Περιφερειακού Συμβούλου κατεξοχήν αρμόδιου για τις θεατρικές και τις μουσικές εκδηλώσεις Χάρη Ρώμα, η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα πολυσυλλεκτικό και προσαρμοσμένο στις επιταγές των καιρών πρόγραμμα με πολλή μουσική, κέφι, χορό, λάμψη και φώτα σε «Μία γιορτή, για όλη την Αττική» με ελεύθερη είσοδο.

Εκδηλώσεις στο Πεδίο του Άρεως (17 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου)

Στο Πεδίο του Άρεως η αυλαία για τις εκδηλώσεις άνοιξε στις 17 /12 με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη με την παρουσία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα και με τη σύμπραξη της Υψιφώνου Μυρσίνης Μαργαρίτη.

  Καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σε χώρους του Πάρκου, θα διεξάγονται εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, προάγοντας τον εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό του χαρακτήρα.

Σε όλες τις παραπάνω δράσεις, θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα ασφάλειας και προστασίας τόσο των επισκεπτών όσο και των εργαζομένων του Πάρκου, και καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών η είσοδος στο πλωτό χριστουγεννιάτικο χωρίο θα είναι δωρεάν.

 

Με αφορμή την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης απεύθυνε  μήνυμα και κάλεσε όλους να επισκεφτούν το Πεδίο του Άρεως.

«Το Πεδίο του Άρεως  και το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης ‘’ντύνονται’’ γιορτινά και περιμένουν όλους τους πολίτες στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας. Από την καρδιά της Αθήνας, «ανοίγουμε» ξανά στο κοινό και δίνουμε ξεχωριστό χρώμα και ζωή στον εμβληματικό χώρο του Πεδίου του Άρεως, το οποίο φιλοδοξούμε να μετατρέψουμε για είκοσι δύο ημέρες σε μια απέραντη γιορτινή σκηνή, όπου θα εναλλάσσονται ποικίλα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα, που θα ικανοποιούν όλα τα γούστα, για κάθε ηλικία. 

Επίσης οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο θέαμα και γιορτινές δράσεις στο Μητροπολιτικό Πάρκο ‘’Αντώνης Τρίτσης’’.Καλούμε τους πολίτες να τα επισκεφθούν προκειμένου να μοιραστούμε μαζί τη χαρά των Εορτών και να υποδεχθούμε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση το 2022 .Σ΄αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε χρειάζεται όλοι μαζί να προχωράμε με ενότητα, ελπίδα και αισιοδοξία πως του χρόνου θα μπορούμε  να γιορτάσουμε χωρίς τις μάσκες, με χαμόγελα που θα φαίνονται στα πρόσωπα μας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».


Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Φέτος, το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» ντύνεται εορταστικά με τον στολισμό και τις δραστηριότητες  να  επικεντρώνονται στο υδάτινο στοιχείο στην καρδιά του πάρκου και στον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, σεβόμενοι πλήρως τον περιβαλλοντικό σκοπό της δημιουργίας του.

Ειδικότερα, έχει  στηθεί ένα χριστουγεννιάτικο πλωτό χωριό με σημείο αναφοράς το κεντρικό στολισμένο δένδρο του, ένα πλωτό παγόβουνο με πιγκουίνους, αλλά και το πλωτό παραμύθι του Hans Christian Andersen του μολυβένιου στρατιώτη με την μπαλαρίνα στο «χάρτινο» καράβι του.   Οι πλωτές αυτές κατασκευές χωροθετήθηκαν στην Λίμνη Νο5, σε πλήρη εναρμόνιση και σεβασμό της ορνιθοπανίδας, της βιοποικιλότητας και του φυσικού κάλλους του τοπίου του χώρου.

Οι επισκέπτες έως και τις 7 Ιανουαρίου του 2022 θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν μεταξύ των πλωτών αυτών  κατασκευών, μέσα από μία δωρεάν βαρκάδα. Επιπλέον, θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να περιηγηθούν στον ευρύτερο χώρο του πάρκου με το χριστουγεννιάτικο τουριστικό τρενάκι που θα διεξάγει καθημερινά δωρεάν δρομολόγια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σε χώρους του Πάρκου, θα διεξάγονται εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, προάγοντας τον εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό του χαρακτήρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button