ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μαρουσάκης: Έρχεται κακοκαιρία τύπου «Π» τα Θεοφάνεια – Ποιες περιοχές θα σαρώσει

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στα Θεοφάνεια καθώς πλησιάζει τη χώρα νέα κακοκαιρία, τύπου «Π», σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αύριο, Παρασκευή, Παραμονή Θεοφανείων ο καιρός θα είναι καθαρός με ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες, με λίγες κατά τόπους συννεφιές οι οποίες ίσως δώσουν κάποιες πρόσκαιρες βροχές, προς το βόρειο Ιόνιο.

Το Σάββατο, ανήμερα Θεοφανείων, ο καιρός θα αρχίσει να επιδεινώνεται από το απόγευμα και μετά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και στη συνέχεια σταδιακά τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν πιο ανατολικά για να επηρεάσουν και άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στους νοτιάδες που θα πνέουν με ένταση 7-8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Τι είναι η κακοκαιρία τύπου «Π»

Την Κυριακή, θα είναι έντονοι οι χρωματισμοί και θα έχουμε καιρό τύπου «Π». Έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Θα υπάρξει μια «τρύπα», μια εξασθένηση των φαινομένων στο εσωτερικό του γράμματος «Π», δηλαδή στην ανατολική Στερεά, στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα, όπου αναμένεται να πέσουν 40-50 χιλιοστά βροχής, ενώ αντίστοιχο θα είναι το σκηνικό κατά τόπους και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button