Magazino

Γιορτή της γυναίκας: ….ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με απαίτηση για μεγαλύτερο σεβασμό στη γιαγιά , μάνα ,κόρη, αδελφή, σύντροφο ,φίλη …..


8 Μαρτίου η γιορτή της Γυναίκας  .Υπάρχουν κάποιες γυναίκες που ζούνε δίπλα μας  που θα περάσουν ακόμη μια δύσκολη μέρα .Μην ξεχνάμε σήμερα και κάποιες άλλες γυναίκες ανάμεσα μας …
που αγάπησαν, εμπιστεύτηκαν κάποιους που αργότερα έγιναν οι άνθρωποι από τους οποίους δέχθηκαν βία η ακόμη έχασαν και τη ζωή τους…

Είναι η γιορτή …

Της Πετρούλας και όλων των κοριτσιών που για να πετύχουν θυσιάζουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Της Ελένης με τα δυο παιδιά που ξυπνά από τις έξι για να είναι στη δουλειά της στις εφτά και γυρνά κατάκοπη, να μαγειρέψει, να διαβάσει τα παιδιά, να συμμαζέψει το σπίτι, να τα τρέξει στα φροντιστήρια.

Της Μαρίας που ανέχεται τα χάδια του λιγδιάρη αφεντικού για να μη χάσει τα 700 ευρώ το μήνα.

Της Γεωργίας που σε ένα χρόνο θα έβγαινε στη σύνταξη αλλά απολύθηκε εδώ και δυο μήνες.

Της Κατίνας που ονειρευόταν να δει το γιό της πτυχιούχο αλλά δυο χρόνια μετά το πτυχίο της νομικής,  τον συντηρεί αυτή.

Της Σοφίας που ο άντρας της την παράτησε στα 62 γιατί ξεμυαλίστηκε από τη γραμματέα του και τώρα μένει μόνη της.

Της Μελίνας που τα όνειρά της για σπουδές και καριέρα υλοποιήθηκαν, αλλά ξέχασε να ευχηθεί και μια ευτυχισμένη προσωπική ζωή και μόνη της βλέπει τηλεόραση και πίνει ένα ποτήρι κρασί χαϊδεύοντας τη γάτα της και είναι μόνο 48 χρονών.

Της μικρής Βιολέτας που νόμισε ότι αν ερχόταν στην Ελλάδα θα εύρισκε τη γη της επαγγελίας, σε αντίθεση ξαπλώνει σε βρώμικα σεντόνια με κάθε λογής ανθρώπους.

Της Σωτηρίας που στα 68 της ξυπνά από το χάραμα να πάει από τον Πειραιά στο Χαλάνδρι να κρατήσει το νεογέννητο εγγόνι της μέχρι να γυρίσουν οι γονείς του το βράδυ.

Της Αλεξίας που παράτησε τη δουλειά της για να μεγαλώσει τα τέσσερα παιδιά της και από το πρωί, μαγειρεύει, πλένει, σκουπίζει, σιδερώνει και θυμάται το κύρος που είχε ως επαγγελματίας .

Της Ζωής που ξυπνά και κλαίει το βράδυ για να δει αν αναπνεέι ο εξάχρονος γιος της που χτυπήθηκε από καρκίνο και μόλις βγήκε από το νοσοκομείο.

Της Χρύσας που από το πρωί υπηρετεί τον άρρωστο άνδρα της, τον μπανιάρει, τον ντύνει, τον ξυρίζει, τον καθαριζει όσες φορές απαιτείται, γιατί είναι ο άνθρωπός της ή τουλάχιστον ότι απέμεινε απο το σπινθηροβόλο βλέμα του μετά το εγκεφαλικό.

Της Μέλπως που έχασε ένα μαστό και δεν ξέρει αν θα ζήσει μέχρι το παιδί που εκανε με εξωσωματική βγάλει το δημοτικό.

Της Φοίβης που στα 35 της αναγκάζεται να παντρευτεί για να έχει ένα παιδί το παιδί που έχει στην κοιλιά της γνωρίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου το διαζύγιο.

Της Κλειώς που μόλις πήρε ένα παυσίπονο γιατί πονάει ακόμα που έκανε έκτρωση γιατί μόλις είπε στο φίλο της ότι είναι έγγυος αυτός θυμήθηκε ότι ήθελε να χωρίσουν.

Της Λεμονιάς που ακόμα λαχταρά ένα παιδί και στα 50 έχασε το τραίνο.

Της Φιλίτσας που για άλλη μια φορά θα μαζεψει τον άντρα της τύφλα από το καφενείο του χωριού.

.Της Ξανθής που πρέπει να κρύψει τις μελανιές από τα χτυπήματα που της έδωσε ο άνδρας της για να βγει μέχρι το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς της.

Της Χαρίκλειας που έδωσε τα νιάτα της και την περιουσία της σε όσους πίστευε οικογένεια της για να τρέφεται σήμερα από συσσίτια

Της Αγγέλας που στήριξε όλη την οικογένεια με όποιο τρόπο μπορούσε και ζεί μόνη τελικά γεμάτη πίκρα…

 

Για όλες αυτές τις γυναίκες που είναι υπαρκτά πρόσωπα (με αλλαγμένα τα ονόματα τους ) και ζούνε δίπλα μας αλλά και όλες τις γυνσίκες του κόσμου που δεν θέλουν να γιορτάζουν  μια μέρα τον χρόνο και να ζούνε μαρτυρικά τις υπόλοιπες .


….
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με απαίτηση για μεγαλύτερο σεβασμό στη γιαγιά , μάνα ,κόρη, αδελφή, σύντροφο ,φίλη …..

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button