Magazino

Γιορτή Μελιού στον Πειραιά από 4 έως 9 Μαρτίου-μελισσοκόμοι φέρνουν κοντά μας το αυθεντικό ελληνικό μέλι,

Ο Πειραιάς θα υποδεχθεί την άνοιξη με άρωμα παράδοσης και γλυκιά γεύση, φιλοξενώντας τη Γιορτή Μελιού από τις 4 έως τις 9 Μαρτίου.Η Γιορτή Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας,υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά, φιλοξενεί 50 μελισσοκόμους από κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Από την Κρήτη και την Πελοπόννησο μέχρι τη Μακεδονία και την Ήπειρο, οι παραγωγοί που αφιερώνουν τη ζωή τους στη μέλισσα θα βρίσκονται στην Πλατεία Κοραή, παρουσιάζοντας αγνά, ποιοτικά προϊόντα μελιού. Με κόπο και μεράκι, οι μελισσοκόμοι φέρνουν κοντά μας το αυθεντικό ελληνικό μέλι, καθώς και γύρη, βασιλικό πολτό, κεραλοιφές, πρόπολη και κερήθρα.

Η Γιορτή Μελιού είναι μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε τους ανθρώπους πίσω από το μέλι, να δοκιμάσετε μοναδικές ποικιλίες από όλη την Ελλάδα και να ανακαλύψετε τη διατροφική αξία και τις θεραπευτικές ιδιότητες των προϊόντων της μέλισσας.

Μάλιστα οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά, υπό την επιμέλεια του Chef Σαράντου Παπαδόπουλου, ετοιμάζουν ένα μοναδικό γλυκό επίτευγμα: τον μεγαλύτερο χαλβά 20 μέτρων με μέλι!

Στη Γιορτή Μελιού, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά εκλεκτές ποικιλίες ελληνικού μελιού – θυμαρίσιο, πευκόμελο, ελάτης, ανθόμελο – καθώς και παραδοσιακά προϊόντα κυψέλης, όπως γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη και κεραλοιφές. Οι παραγωγοί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας παρουσιάζουν τη δουλειά τους, μοιράζονται γνώσεις και απαντούν σε ερωτήσεις γύρω από την ποιότητα, τη διατροφική αξία και τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού.

Η εκδήλωση δεν περιορίζεται μόνο στη γευσιγνωσία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτικές δράσεις, παρουσιάσεις για τη μελισσοκομία, καθώς και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, με στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από τη σημασία της μέλισσας στο οικοσύστημα και τη βιώσιμη παραγωγή τροφίμων.

Η Γιορτή Μελιού στον Πειραιά αποτελεί μια γιορτή ποιότητας, παράδοσης και τοπικής παραγωγής, ιδανική για οικογένειες, φίλους και όλους όσοι αγαπούν τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Από τις 4 έως τις 9 Μαρτίου, ο Πειραιάς γίνεται σημείο συνάντησης για όσους αναζητούν το καλό μέλι, την άμεση επαφή με τον παραγωγό και μια ζεστή, γιορτινή εμπειρία.

Μια γιορτή… τόσο γλυκιά όσο και το μέλι!

Είσοδος Ελεύθερη

👉👉 ακολουθήστε την σελίδα μας στο facebook για περισσότερη ενημέρωση και όλα τα θέματα που αφορούν την επικαιρότητα  https://www.facebook.com/enjoynews.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button