ΕλλάδαΟμογένεια

«Φύτεψε το δένδρο σου στην Ελλάδα» μια εξαιρετική πρωτοβουλία της ποντιακής νεολαίας.

Ένας Αύγουστος που σημάδεψε την χώρα μας με την πύρινη λαίλαπα να κατακαίει τα δάση μας είτε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών είτε εσκεμμένα από αρκετούς ανεγκέφαλους. Η πύρινη λαίλαπα στην χώρα μας «έπαιξε» σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως που κάλυψαν με ανταποκρίσεις τους την καταστροφή.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν πολλές οργανώσεις από τον απόδημο Ελληνισμό είτε για προσφορά προς τους πυρόπληκτους είτε για αναδασώσεις !

Εμείς ως enjoynews.gr με αφορμή και την επιστολή του προέδρου των ελληνικών Ποντιακών κοινοτήτων Ρωσίας κ Ιβαν Σαββιδη προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη διεθνή δράση των Ποντίων Νέων : «Φύτεψε το δέντρο σου στην Ελλάδα» , επικοινωνήσαμε με την πρόεδρο της κοινότητας Ποντίων Γεωργίας και μέλος συντονιστικής επιτροπής ποντιακής νεολαίας κυρία Ευγενία Κοτανίδου ,και μας έκανε την εξής
δήλωση:

Παρακολουθώντας μέσω ΜΜΕ την τραγική κατάσταση στην Ελλάδα, εμείς, οι Έλληνες του εξωτερικού δεν μπορούσαμε να μείνουμε αδρανείς.

Ως παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή  που ενώνει τους εκπροσώπους από τις Ομοσπονδίες των διάφορων χωρών του κόσμου ( ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Κύπρος, Ελλάδα, Γερμανία, Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Αρμενία, Καζαχστάν) αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια διεθνή δράση “Φύτεψε το δέντρο σου στην Ελλάδα”, στην πλαίσιο της οποίας όποιος θέλει μπορεί να συμβάλει στην αποκατάσταση των περιοχών της Ελλάδας που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές. 

Εχουμε αναπτύξει ένα μηχανισμό συλλογής φιλανθρωπικών κεφαλαίων που μπορούν να αποσταλούν για την αγορά δενδρυλλίων για τη μεταφύτευσή τους στις πληγείσες περιοχές.       

 
Ως απόδημοι Έλληνες δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι όταν η Πατρίδα μας έχει ανάγκη. Οι καρδιές μας πονάνε για την Ελλάδα και θέλουμε να είμαστε δίπλα τις σε αυτή την δύσκολη στιγμή.   

Ευγενία Κοτανίδη,

Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Γεωργίας
Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής νεολαίας της Γεωργίας.

👉Ακολουθήστε το www.enjoynews.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button