Ελλάδα

Φωτιά τώρα στον Κορυδαλλό – 360 μέτωπα φωτιάς σε μια εβδομάδα

Πάνω από 360 μέτωπα φωτιάς σε μια εβδομάδα, τα 46 από αυτά σε ένα 24ωρο.

Στην τακτική ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές στη χώρα προχώρησε η πυροσβεστική, με την ανθυποπυραγό Ραφαέλα Τζίμα να δίνει τα επίσημα στοιχεία από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων.

Η κ. Τζίμα ενημέρωσε ότι από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έως σήμερα έχουν εκδηλωθεί περισσότερες από 3.800 δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 361 την τελευταία εβδομάδα και οι 46 το τελευταίο 24ωρο.

Οι περισσότερες από αυτές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο. Παράλληλα, η πυροσβεστική την τελευταία εβδομάδα κλήθηκε να επέμβει σε 782 αστικές πυρκαγιές και 493 παροχές βοηθείας.

Σε πυρκαγιά που  εκδηλώθηκε στις 11:43 το πρωί πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου και η οποία ελέγχθηκε σε λιγότερο από μία ώρα από επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος βρέθηκαν αντικείμενα ύποπτα εμπρησμού.

Αυτή την στιγμή υπάρχει φωτιά στον Κορυδαλλό όπου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.H πυρκαγιά είναι εντός του αστικού ιστού. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής, για τη φωτιά στην οδό Αθανασίου Διάκου, ήταν άμεση με επίγειες και εναέριες δυνάμεις καθώς το μέτωπο είναι κοντά σε σπίτια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button