ΕλλάδαΟμογένεια

Mελβούρνη :Φεστιβάλ «Αντίποδες» η γιορτή του Ελληνισμού με 100.000 επισκέπτες.

J

Tο Φεστιβάλ «Αντίποδες» που διοργανώνει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας,και  το οποίο είναι και το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ της Αυστραλίας, επέστρεψε δριμύτερο μετά απο δυο χρόνια απουσίας .

Το πρόγραμμα περιελάμβανε 70 δρώμενα, σε τρεις διαφορετικές σκηνές αλλά και στους δρόμους γύρω από την Ελληνική Κοινότητα  η οποία έχει ένα εμβληματικό κτίριο στο κέντρο της Μελβούρνης.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε ήδη το μεσημέρι του Σαββάτου 22/10 με τον διαγωνισμό χορού και αντοχής «Zorba ‘Til You Drop» και θα ολοκληρωθεί με την συναυλία του δημοφιλή Έλληνα τραγουδιστή Νίκου Bέρτη στην κεντρική σκηνή. Να σημειωθεί ότι σε όλα αυτά η είσοδος του κοινού είναι ελεύθερη .

Η Ελληνική κοινότητα  φροντίζει να νιώσουν την Ελλάδα ζωντανή  όλοι όσοι παραβρεθούν σε αυτό το φεστιβάλ και σίγουρα έχει τον τρόπο να κάνει με αυτόν τον τρόπο να νιώσουν όλοι «Έλληνες» .

Στο φεστιβάλ  έλαβαν μέρος μουσικά συγκροτήματα της Ελληνικής Παροικίας  και χορευτικά συγκροτήματα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της Νότιας Αυστραλίας και της Κρητικής Νεολαίας του Σύδνεϋ.Επιπλέον, συγκροτήματα της Παροικίας συμμετείχαν με μια μουσικές και τραγούδια: παραδοσιακά, δημοτικά, ρεμπέτικα και λαϊκά.

Ένας Παρθενώνας στην καρδιά της Μελβούρνης .

Με την ευκαιρία του φεστιβάλ θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια αντιγράφου της δυτικής ζωφόρου του Παρθενώνα στο κτίριο της  Ελληνικής Κοινότητας  της Μελβούρνης .

Η τοποθέτηση του είναι μια συμβολική πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κ Βασίλης Παπαστεργιάδης ο οποίος τονίζει πως έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης της Αυστραλίας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Το όλο έργο έγινε με τις εγκρίσεις του υπουργείου Πολιτισμού, με γλύπτη τον Κώστα Δούση από την Καλαμάτα και συνεργάτη στη δημιουργία και τοποθέτηση του έργου τον Παναγιώτη Βασιλάκη, από την Αρτεμισία, που έχει ζήσει στην Αυστραλία.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων θα παραβρεθεί   ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος,  και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Χάρη στην Ελληνική κοινότητα  της Μελβούρνης η Ελλάδα έχει μια  ζωντανή παρουσία . Αυτό το Σαββατοκύριακο ο Ελληνικός Πολιτισμός , η Ελληνική Κουλτούρα ,η Ελληνική μουσική και η Ελληνική γαστρονομία είναι οι καλύτεροι «πρεσβεύτες» της χώρας μας στην φιλόξενη Αυστραλία και έχουν τον καλύτερο τρόπο να δημιουργούν νέους  Φιλέλληνες .Μια αξιέπαινη διοργάνωση της Ελληνικής Διασποράς ενός πολύ «ζωντανού κυττάρου» της Ελλάδας .

.

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button