ΑΠΟΨΕΙΣ

Φαντάσου πως γεννιέσαι το 1900.…

της Simona Leone

Φαντάσου πως γεννιέσαι το 1900.…

Όταν είσαι 14 χρονών αρχίζει ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος και τελειώνει όταν είσαι 18, με 22 εκατομμύρια θανάτους.

Λίγο αργότερα, μια παγκόσμια πανδημία, μια γρίπη που λέγεται “ισπανική”, σκοτώνει 50 εκατομμύρια ανθρώπους.

Βγαίνεις ζωντανός και ελεύθερος, είσαι 20 χρονών.

Μετά στα 29 χρόνια επιβιώνεις από την παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε με την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, προκαλώντας πληθωρισμό, ανεργία και πείνα.

φωτογραφία του Gerald Waller δημοσιεύθηκε στο περιοδικό LIFE τον Δεκέμβριο του 1946 

Στα 33 οι Ναζί έρχονται στην εξουσία.

Είσαι 39 όταν αρχίζει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και τελειώνει όταν είσαι 45. Κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος (Shoah) 6 εκατομμύρια Εβραίοι πεθαίνουν.Θα υπάρξουν περισσότεροι από 60 εκατομμύρια θάνατοι συνολικά.

Όταν είσαι 52 χρονών, ξεκινάει ο Πόλεμος της Κορέας.

Όταν είσαι 64 ξεκινά ο πόλεμος του Βιετνάμ και τελειώνει όταν είσαι 75.

Ένα παιδί που γεννήθηκε το 1985 πιστεύει ότι οι παππούδες του δεν έχουν ιδέα πόσο σκληρή είναι η ζωή, αν και επέζησαν από διάφορους πολέμους και καταστροφές.

Ένα παιδί που γεννήθηκε το 1995 και σήμερα είναι 26 ετών πιστεύει ότι το τέλος του κόσμου είναι όταν το πακέτο της Amazon παίρνει περισσότερες από τρεις ημέρες για να φτάσει ή όταν δεν παίρνει περισσότερα από 15 “likes” για τη φωτογραφία του που δημοσιεύτηκε στο Facebook, στο Instagram ή το tik tok.

 

Το 2021, πολλοί από εμάς ζούμε με άνεση, έχουμε πρόσβαση σε διαφορετικές πηγές ψυχαγωγίας στο σπίτι και συχνά έχουμε περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε.

Αλλά οι άνθρωποι παραπονιούνται για τα πάντα.Ωστόσο, έχουν ρεύμα, τηλέφωνο, φαγητό, ζεστό νερό και στέγη πάνω από τα κεφάλια τους.

Τίποτα από αυτά δεν υπήρχε πριν.Αλλά η ανθρωπότητα επέζησε από πολύ πιο σοβαρές συνθήκες και ποτέ δεν έχασε τη χαρά της ζωής.

Ίσως ήρθε η ώρα να γίνουμε λιγότερο εγωιστές, να σταματήσουμε τα παράπονα και τις γκρίνιες και να είμαστε ευγνώμονες για όσα μικρά ή μεγάλα μας δίνονται στη ζωή…”

(μεταφρασμένο κείμενο από τα Ιταλικά, της Simona Leone)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button