ΕλλάδαΕπενδύσεις

Ένα τεράστιο επενδυτικό σχέδιο φιλοδοξεί να αλλάξει όλο το παραλιακό μέτωπο στη Σαρωνίδα

Μία «μικρή πολιτεία» που την παρομοιάζουν σαν ένα «Μικρό Ελληνικό»


Ένα νεο επενδυτικό project που θα περιλαμβάνει :Συγκρότημα υπερπολυτελών κατοικιών, Ξενοδοχεία Σχολεία Νοσοκομείο και Γήπεδο γκόλφ

Αυτό το  σημαντικό επενδυτικό σχέδιο της Enterprise Greece  σε μια τεράστια έκταση που ξεπερνά τα 6.000 στρέμματα. φιλοδοξεί να αλλάξει όλο το παραλιακό μέτωπο στη Σαρωνίδα.

Πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο συνολικού ύψους άνω των 750 εκατ. ευρώ, το οποίο ουσιαστικά προβλέπει την ανάπτυξη μίας «μικρής πολιτείας» και το παρομοιάζουν σαν ένα «Μικρό Ελληνικό»

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως φορέας του επενδυτικού σχεδίου είναι η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Vita Development.

Η συγκεκριμένη εταιρεία τα τελευταία χρόνια κινήθηκε στο να «κλειδώσει» την έκταση συγκεντρώνοντας ιδιοκτησίες του οικοδομικού συνεταιρισμού «Η Υγεία», αλλά και παρακείμενων οικοπέδων, έχει και τη χρηματοδοτική στήριξη από funds

Το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία πολυτελών ξενοδοχείων, ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών, το μεγαλύτερο στην Αττική, καθώς επίσης και ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών.

Το σχέδιο δίνει μεγάλη ανάπτυξη  στην οικιστική περιοχή της Σαρωνίδας αλλά και των περιοχών που είναι κοντά  σε αυτή.Μάλιστα προβλέπει την κατασκευή δύο σχολείων, καθώς και ενός νοσοκομείου.

Όσον αφορά το περιβάλλον προβλέπει την αναδάσωση περίπου της μισής έκτασης.

Είναι ένα project το οποίο  αναμένεται να αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή της «αθηναϊκής Ριβιέρα».

Η πολεοδόμηση της έκτασης θα γίνει με Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης, για το οποίο θα πρέπει να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα, αφού υπάρξουν οι σχετικές εγκρίσεις απ’ τις συναρμόδιες Αρχές των υπουργείων.

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, εκτιμούσαν  πως παρά την όποια πολυπλοκότητα μπορεί να έχει το σχέδιο, τα συναρμόδια υπουργεία έχουν εκτιμήσει πως κατ’ ελάχιστον μπορεί να υλοποιηθεί το 80% του πρότζεκτ χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις.

Τέλος γεγονός πολύ σημαντικό θα πρέπει  να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο επενδυτικό πλάνο δεν θα περάσει απ’ τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης πριν ενταχθεί στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων, όπως ορίζει ο νέος νόμος, καθότι η αίτηση είχε γίνει με βάση τον προηγούμενο.

Πληροφορίες δε αναφέρουν πως απομένει μόνο η έγκριση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει το προσεχές διάστημα για το θέμα.

👉ακολουθήστε την σελίδα μας στο facebook : https://www.facebook.com/enjoynews.gr/

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button