ΑΠΟΨΕΙΣΤουρισμός

Δείτε σε Ποιες Περιοχές της Ελλάδας θα Επηρεαστεί ο Τουρισμός από την Αναστολή Πτήσεων με το Ισραήλ

 

Αν η κρίση στη Μέση Ανατολή συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, και παραμείνει η αναστολή των πτήσεων από και προς το Ισραήλ, τότε η ελληνική τουριστική αγορά θα υποστεί σημαντικές επιπτώσεις, καθώς η ισραηλινή αγορά αποτελεί μία από τις πλέον δυναμικές και αναπτυσσόμενες πηγές τουρισμού για τη χώρα μας.

Ήδη η Aegean έχει προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις, ενώ σε αναστολή των πτήσεων προς τη χώρα έχουν προχωρήσει και άλλες αεροπορικές και συγκεκριμένα οι El Al, Israir, Arkia, Blue Bird, Wizz Air και Air Haifa. Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Aegean, ακυρώνονται όλες οι πτήσεις από και προς το Τελ Αβιβ έως και τη 12η Ιουλίου.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι εκείνες που παραδοσιακά προσελκύουν μεγάλο αριθμό Ισραηλινών επισκεπτών.

Συγκεκριμένα, η Ρόδος θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα, καθώς αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για τουρίστες από το Ισραήλ, με ισχυρές αεροπορικές συνδέσεις και στοχευμένα τουριστικά πακέτα. Αντίστοιχα, η Κρήτη –ιδίως τα Χανιά και το Ηράκλειο– φιλοξενεί κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό οικογενειών από το Ισραήλ, ενώ η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική αποτελούν επίσης ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμούς, με σημαντικό θρησκευτικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον για τους Ισραηλινούς.
Η Αθήνα, τέλος, ως κέντρο ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, προσελκύει επισκέπτες για city break αλλά και ως βάση για περιηγήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξανόμενο ενδιαφέρον από Ισραηλινούς τουρίστες και για τις Κυκλάδες, κυρίως για προορισμούς όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Πάρος, γεγονός που σημαίνει ότι και εκεί οι επιπτώσεις θα είναι αισθητές, ιδιαίτερα για τις τουριστικές επιχειρήσεις που επενδύουν σε επισκέπτες υψηλού εισοδήματος.

Η απουσία των Ισραηλινών τουριστών αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση των κρατήσεων, ακυρώσεις οργανωμένων ταξιδιών και απώλειες εσόδων για ξενοδοχεία, καταστήματα, εστιατόρια και τουριστικά γραφεία. Επιπλέον, θα υπάρξουν συνέπειες στην απασχόληση και την εποχική εργασία, κυρίως στις περιοχές που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την εν λόγω αγορά. Αν η κατάσταση παραταθεί, οι τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να προσαρμοστούν γρήγορα και να αναζητήσουν νέες αγορές για να αντισταθμίσουν τις απώλειες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button