ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αυτός είναι ο ψευτογιατρός που πωλούσε (ελπίδα ) για 25000€

Την παρουσίαση των ευρημάτων και των στοιχείων από τη δράση του ψευτογιατρού που φέρεται μαζί με συνεργό του στη Γερμανία να εξαπάτησαν και να οδήγησαν στον θάνατο πέντε ασθενείς, έκανε η ΕΛ.ΑΣ.

Ο Έλληνας και ο Γερμανός εξαπάτησαν ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένο στάδιο, αλλά και με άλλες νευρολογικές παθήσεις, πείθοντάς τους σε κάποιες περιπτώσεις να σταματήσουν ακόμα και την αγωγή τους και συστήνοντάς τους άλλη θεραπεία, η οποία υποτίθεται ότι ήταν βλαστοκύτταρα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν στα ίχνη των δύο ανδρών ύστερα από πολύμηνη έρευνα.

Πρόκειται για 66χρονο ημεδαπό και 72χρονο αλλοδαπό, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, απάτη, έκθεση, αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ψευτογιατρός: Εξαπάτησε 15 ασθενείς, 5 εξ αυτών κατέληξαν

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, μέχρι στιγμής έχουν καταγγελθεί-ταυτοποιηθεί τουλάχιστον δεκαπέντε (15) περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών-παθόντων με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένο συνήθως στάδιο, αλλά και άλλες νευρολογικές παθήσεις, καθώς και των συγγενών τους, ενώ πέντε (5) εξ αυτών έχουν καταλήξει σε παρελθοντικό χρόνο.

Από τη δράση τους, το συνολικό χρηματικό ποσό που μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχουν αποκομίσει από κοινού οι ανωτέρω δράστες μόνο από τις περιπτώσεις που περιλαμβάνονται στη σχετική δικογραφία και έχουν ταυτοποιηθεί ανέρχεται περίπου στα 900.000 ευρώ, και για τον λόγο αυτόν κατηγορούνται αμφότεροι και για «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα», καθώς από το προανακριτικό υλικό και την ανάλυση των οικονομικών δεδομένων από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button