ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Άκης Σκέρτσος : Ρίξτε τώρα τις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Συνάντηση  θα έχει ο Άκης Σκέρτσος με τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρο Πασχάλη, όπου αναμένεται να δώσει τελεσίγραφο με το οποίο θα ζητά άμεση μείωση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια  κατά 30%.

Άμεσα μέτρα για την εξωπραγματική αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων  λαμβάνει η κυβέρνηση. Όπως είχε γνωστοποιηθεί, το σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία στενών συνεργατών του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών, Ναυτιλίας και Ανάπτυξης. Στη σύσκεψη έδωσαν το «παρών» οι Άκης Σκέρτσος, Σταύρος Παπασταύρου, Γιάννης Μπρατάκος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέλυσε το τι συμβαίνει στην ακτοπλοΐα και σήμερα  απόγευμα της στις 16:00 σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άκης Σκέρτσος αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρο Πασχάλη. Σε αυτή τη συνάντηση, αναμένεται να… επιδώσει το «τελεσίγραφο» της κυβέρνησης προς τους ακτοπλόους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κυβέρνηση θα ζητήσει να μειωθούν εδώ και τώρα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια καθώς έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει περιθώριο ακόμα και για μείωση της τάξης του 30%.

Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε αυτή τη στάση και θα πιέσει τους ακτοπλόους όσο γίνεται περισσότερο έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα σε μειώσεις τιμών.

Πάντως οι ακτοπλόοι υποστηρίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες και με τα όσα διαρρέονται στον Τύπο, ότι τα εισιτήρια είναι πάρα πολύ αυξημένα διότι αυξημένο είναι και το μισθολογικό κόστος κατά 8%.Επίσης, υποστηρίζουν ότι υπάρχει άνοδος 18% σε ό,τι αφορά τα κόστη επισκευής και ανταλλακτικών ενώ λένε πως και τα ασφάλιστρα εμφανίζονται αυξημένα κατά 29% ενώ υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις και από την άνοδο των επιτοκίων.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι πάμε σε μια σύγκρουση  κυβέρνησης – ακτοπλόοων για τις τιμές των εισιτηρίων και ο Άκης Σκέρτσος θα δώσει τελεσίγραφο να ρίξουν τις τιμές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button