ΗΠΑ :καταργούν τους περιορισμούς για 89 ταξιδιωτικούς προορισμούς μεταξύ αυτών και η Ελλάδα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι 89 διεθνείς προορισμούς, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα, βγαίνουν από τη λίστα των χωρών στις οποίες μέχρι τώρα συνιστούσαν στους Αμερικανούς «να μην ταξιδεύουν» εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.
Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, 89 χώρες παρέμεναν στο «Επίπεδο 4» και μεταξύ αυτών ήταν σχεδόν ολόκληρη η ευρωπαϊκή ήπειρος.
Αυτή τη στιγμή καμία χώρα δεν βρίσκεται στο «Επίπεδο 4» ενώ για όσες χώρες έπεσαν στο «Επίπεδο 3» θα παραμένει η σύσταση προς τους ανεμβολίαστους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια.
Μεταξύ των χωρών που δεν θα υπάρχει αυτός ο περιορισμός είναι όλες οι χώρες της Ευρώπης, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, η Τουρκία, η Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ρωσία.
Στο «Επίπεδο 3» παραμένουν οι ΗΠΑ, το Μεξικό και ο Καναδάς.



