Σεισμός 5,8 στην Κρήτη – Αναφορές για ζημιές ο κόσμος βγήκε στους δρόμους
Δεν τον περίμεναν οι σεισμολόγοι

Τρόμος στη Κρήτη από ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 5,8 που σημειώθηκε σήμερα στις 09.17 το πρωί . Την ώρα του σεισμού ο κόσμος πετάχτηκε έντρομος στους δρόμους.
Ο σεισμός αναστάτωσε σχεδόν όλη την Κρήτη ενώ υπάρχουν αναφορές ότι έγινε αισθητός μέχρι και την Σαντορίνη.
Ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, κ Ε.Λέκκας είπε πως αυτός ο σεισμός ήταν αναπάντεχος καθώς μετά τις σεισμικές δονήσεις που είχαν καταγραφεί στο νησί το τελευταίο διάστημα, σίγουρα δεν περίμεναν σεισμό μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής ένας άνθρωπος έχει εγκλωβιστεί σε εκκλησία στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, μέρος της οποίας κατέρρευσε μετά τον δυνατό σεισμό.Ο δεύτερος εγκλωβισμένος είναι σε κοντινό χωριό και πιο συγκεκριμένα στο σπίτι του.



