Διεθνή

9 Μαιου 1945 υπογραφή συνθηκολόγησης του Γ’Ράιχ άνευ όρων  με τους συμμάχους

του Μάνου Σταυριανού

Ακόμη μια  γιορτή σήμερα  όχι αυτή της μητέρας που γιορτάζουμε όλοι σήμερα , αλλά μια άλλη γιορτή που γέννησε και αυτή ελπίδα και ζωή  σε  εκατομμύρια ανθρώπους πριν απο 76 χρόνια.

Σαν σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη των λαών κατά του φασισμού , την υπογραφή συνθηκολόγησης του Γ Ράιχ άνευ όρων  με τους συμμάχους και τη λήξη του πολέμου.

Ενός πολέμου που έφερε τη πλήρη καταστροφή στη παγκόσμια κοινότητα. Αποτέλεσε την πιο εκτεταμένη γεωγραφικά και δαπανηρή  ένοπλη σύγκρουση στην  ιστορία της ανθρωπότητας.

Σε αυτόν έλαβαν μέρος περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι  από 30 χώρες.

Οι ναζιστικές δυνάμεις του Χίτλερ προχώρησαν σε μαζικούς θανάτους πολιτών, κυρίως εβραϊκής καταγωγής.Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε  τα κρεματόρια με τους αθώους Εβραίους ,τον αφανισμό του Διστόμου ,το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων ,την πείνα και τον λοιμό που έπληξε την Αθήνα το χειμώνα του 1941 τότε που η καρότσα του δήμου μάζευε τους νεκρούς από τους δρόμους  τους στρατιώτες που δεν γυρισαν ποτέ.

Όλα αυτά για μια ιδέα ενός διεστραμμένου  ανθρώπου που έβαψε τα χέρια του με το αίμα όλης της Ευρώπης . Ενός ανθρώπου που έπαιρνε αμούστακα παιδιά και τα μετάτρεπε σε ανθρωπόμορφα τέρατα .

Συνολικά δολοφονήθηκαν περισσότεροι από 11 εκατομμύρια άνθρωποι.Σήμερα 76 χρόνια μετά γιορτάζουμε τη νίκη των λαών και φωνάζουμε τιμώντας την μνήμη όλων των αθώων θυμάτων  « ποτέ ξανά» και λέμε ΟΧΙ σε οποιαδήποτε μορφή φασισμού  .

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button