ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τουρισμός -εστίαση -μεταφορές με μειωμένο ΦΠΑ μέχρι το τέλος του 2022

Aκόμη ένα μέτρο για τη στήριξη των επιχειρήσεων που αφορά τον μειωμένο ΦΠΑ φαίνεται ότι προχωρά η κυβέρνηση καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι στον κυβερνητικό σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η επέκταση μέχρι το τέλος του 2022 του μειωμένου ΦΠΑ για τρεις κλάδους: εστίαση, τουρισμό, μεταφορές.

Το μέτρο αυτό ισχύει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022 αλλά στην κυβέρνηση κρίθηκε ότι είναι απαραίτητο ο μειωμένος ΦΠΑ 13% να παραταθεί μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να στηριχτούν οι τρεις αυτοί κλάδοι.

Η έκπτωση στους συντελεστές ΦΠΑ ισχύει στις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Εστίαση. Στον καφέ, τα ροφήματα (τσάι, σοκολάτα κ.λπ.) και τα μη αλκοολούχα ποτά που σερβίρονται από επιχειρήσεις μαζικής εστίασης.
  • Τουριστικό πακέτο. Στο τιμολόγιο διαμονής µε πρωινό ή με ημιδιατροφή επιβάλλεται ΦΠΑ 13%. Για τη διαμονή µε πλήρη διατροφή μόνο το 5% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 24%. Το υπόλοιπο 95% επιβαρύνεται με 13%. Για τη διαμονή µε το σύστημα all-inclusive στο 90% της ενιαίας τιμής επιβάλλεται ΦΠΑ με μειωμένο συντελεστή (13%).
  • Μεταφορές. Στα εισιτήρια των δρομολογίων με τρένο, μετρό και τραμ, με αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, καθώς και στις μεταφορές με συνδυασμό οδικών, εναέριων και θαλάσσιων μέσων.
  • Πολιτισμός. Στα εισιτήρια του κινηματογράφου επιβαρύνονται με μειωμένο συντελεστή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button