ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Καμία κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία για τις ημέρες του Αγίου Πάσχα των Ορθοδόξων



Η Ουκρανία ζεί φέτος το «Πάσχα του Πολέμου» Ένος πόλεμου που κανένας δεν φανταζόταν την έκταση του και όλοι προσεύχονται και ελπίζουν να τελειώσει το συντομότερο .

Οι ζωές των ανθρώπων καταστράφηκαν ,οικογένειες αναγκαστήκαν να αφήσουν πισω ότι είχαν αλλά κυρίως αγαπημένα πρόσωπα όπως υπερήλικες και ανήμπορους γονείς η τους συζύγους και πατεράδες τους  που πολεμούν στις μάχες .

Οι Ουκρανοί δεν φαντάστηκαν ποτέ αυτήν την καταστροφή .Τις Άγιες αυτές ημέρες όλοι προσεύχονται να
τελειώσει αυτός ο πόλεμος .Όσοι μπόρεσαν να φύγουν σίγουρα θα βρούνε μια εκκλησία αλλά ακόμη και αυτοί που έμειναν πίσω αγνοώντας τους κινδύνους μπήκαν σε εκκλησίες ακόμη και βομβαρδισμένες να προσευχηθούν.

 Ο πάπας Φραγκίσκος με μια βαθύτατα ανθρώπινη έκκληση ζήτησε να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία στην ομιλία του την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών.

Ο μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας  Επιφάνιος ζήτησε απο τους πιστούς να μην τελέσουν τις ακολουθίες του Πασχα σε περιοχές που πλήττονται από τις μάχες.Οι Ουκρανοί όμως ένας λαός με πολύ έντονο το θρησκευτικό συναίσθημα έχουν ανάγκη να προσευχηθούν και πολλοί με όποιο τρόπο μπόρεσαν επισκεφθήκαν τις εκκλησίες .

Ο  πρόεδρος  Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε πως η Μόσχα απέρριψε το αίτημα το Κιέβου για κατάπαυση πυρός τις ημέρες του Αγίου Πάσχα των Ορθοδόξων.

Οι διαπραγματεύσεις είναι και πάλι σε τέλμα παρότι ο Γενικός γραμματέας  του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, θα επισκεφθεί τη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν την επόμενη εβδομάδα. Στόχος των Ρώσων είναι η κατάληψη του Ντονμπάς και ο έλεγχος της νότιας Ουκρανίας.

Στην μαρτυρική  Μαριούπολη που είχε τόσο έντονο το Ελληνικό στοιχείο η δημοτική αρχή καταγγέλλει πως ο ρωσικός στρατός μπορεί να έχει θάψει από 3.000 έως 9.000 κατοίκους της σε ομαδικό τάφου, στο κοντινό χωριό στο χωριό Μανχούς.

Σε ό,τι αφορά την ίδια την πόλη, αν και ο Πούτιν ανακοίνωσε την πλήρη κατάληψη της οι ΗΠΑ αμφισβητούν το ισχυρισμό υποστηρίζοντας πως δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να κρατούν τις θέσεις τους. Μέχρι τώρα μαχητές και άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο Azovstal, ενώ συνεχίζονταν οι σκληροί βομβαρδισμοί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button