Θέατρο

Παραστάσεις για παιδιά που αξίζει να δείτε

Το θέατρο έχει τη δύναμη να συμβάλλει στην πνευματική καλλιέργεια ενός παιδιού και να το κάνει να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν και άλλες μορφές έκφρασης. Πρόκειται για μια ζωντανή τέχνη η οποία καταφέρνει να μεταδίδει στο παιδί συγκλονιστικά συναισθήματα, γνώσεις, μηνύματα και να ενεργοποιεί τα πνευματικά του χαρίσματα.

Μέσα από αυτό μπορεί να προβάλλει τις υψηλές αξίες και να δημιουργεί πρότυπα.Αυτή την περίοδο υπάρχουν αξιόλογες παραστάσεις που αξίζει  να δούνε τα παιδιά μας 

Ο Γουίνι και η παρέα του στο Θέατρο Metropolitan

Ο Γουίνι, ο πιο διάσημος και αξιολάτρευτος αρκούδος, μαζί με την αγαπημένη του παρέα, έρχεται με μια τρυφερή και ξεκαρδιστική ιστορία που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

1 – 9 Οκτωβρίου /Θεατρο Μetropolitan


Ο Ψεύτης Βοσκός

Ένα διδακτικό παραμύθι που όλοι έχουμε πει στα παιδιά μας ζωντανεύει φέτος στο θέατρο Βαφείο. Μια διαδραστική παράσταση με τραγούδι χώρο παιχνίδια αλλά και νοήματα για να μαθαίνουν οι μικροί και να θυμούνται οι μεγάλοι!

Το μικρό βοσκόπουλο κάθε μέρα σκαρφίζεται χιλιάδες ψέματα που λέει σε όλα τα ζωάκια του δάσους και τα στεναχωρεί… Φυσικά το κάνει για να γελάσει… Το κάνει για να διασκεδάσει.. Αλλά τι είναι πιο σημαντικό; Να σκέφτεσαι τον εαυτό σου μόνο η και τους φίλους σου… Ποιες είναι άραγε οι συνέπειες που έχουμε όταν λέμε ψέματα… Υπάρχουν άραγε αθώα ψέματα..

25 Σεπ – 27 Νοεμβρίου /Θέατρο Βαφείο



Πράκτορες του Πλανήτη – Τέρατα των Θαλασσών

Τα τέρατα των θαλασσών» είναι η θεατρική διασκευή των βραβευμένων βιβλίων της Ελένης Ανδρεάδη (Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων). 

Μία πρωτότυπη ελληνική θεατρική παράσταση  ξεκινάει το ταξίδι της από την Αθήνα, με σκοπό να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και να ενημερώσει διασκεδάζοντας τους μικρούς και μεγάλους θεατές για θέματα που απασχολούν όλους μας τώρα και στο μέλλον: την κλιματική κρίση και τη ρύπανση των θαλασσών.

Η επιβαλλόμενη αλλαγή του τρόπου ζωής μας διδάσκεται στα παιδιά με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από τις κατασκοπικές περιπέτειες μιας ομάδας μικρών πρακτόρων που σώζουν τον πλανήτη από οικολογικές καταστροφές.

23 Οκτ – 27 Νοε /Θέατρο Βέμπο

Οι Περιπέτειες ενός Μονόκερου !

Ετοιμαστείτε να χορέψετε, να τραγουδήσετε και να γελάσετε με την ψυχή σας γιατί ο Μονόκερος και οι φίλοι του έρχονται για να κατακτήσουν, με τις περιπέτειές τους, τις καρδιές μικρών και μεγάλων!

Αν ποτέ είχατε την περιέργεια να μάθετε τι κάνουν τα παιχνίδια όταν οι άνθρωποι απουσιάζουν, τότε ελάτε γιατί θα ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο μαγικό, οπού εκεί θα βρούμε την πιο μεγάλη αλήθεια. Σε ένα κόσμο όπου τα παιχνίδια ζωντανεύουν.
Ένας Μονόκερος, ένα Ρομπότ, μία Πριγκίπισσα και ένας Στρατιώτης, είναι τα αγαπημένα παιχνίδια του Ανδρέα και της Χριστίνας. Τέσσερα παιχνίδια που είναι έτοιμα να ζήσουν κάθε μέρα με την φαντασία τους και μία νέα περιπέτεια. Εκτός όμως από μία. Μία περιπέτεια τόσο παράξενη που θα αλλάξει την ζωή τους για πάντα.

30 Σεπ – 2 Οκτ /Θέατρο Μetropolitan


15 Χρόνια “Μήλα Ζάχαρη Κανέλα”

Το έργο μας Μήλα Ζάχαρη Κανέλλα   απευθύνεται σε μικρά παιδιά είναι διαδραστικό και μιλάει για τη δύναμη της θέλησης, την αξία της  ανταλλαγής  , την αλληλοϋποστήριξη  και τη δύναμη της αισιοδοξίας.

Μια γιαγιά αποφασίζει να φτιάξει μια μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της όμως τι απελπισία διαπιστώνει ότι αντί για μήλα έχει ροδοκόκκινα κεράσια ! Τι να κάνει;  Αποφασίζει να βρει κάποιον που θα αντάλλασσε τα κεράσια της με τα μήλα που ήθελε. Στην πορεία διαπιστώνει ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Ξεκινάει  μια διαδρομή  όπου  έρχεται  σε επαφή με διαφορετικούς ήρωες ώσπου να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να αποδείξει ότι όταν θέλουμε πολύ κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε.

Ένα διαδραστικό παραμύθι  για μικρά παιδιά βασισμένο σε λαϊκή αγγλική ιστορία  για μια ευχάριστη πρώτη επαφή με το θέατρο .

8 Οκτ – 8 Απρ 2023 /Θέατρο Φούρνος

Το Πάρτυ! Ο αγαπημένος μας Μάικ ο Φασολάκης έρχεται στο Θέατρο Ήβη

 

«Το Πάρτυ!», η νέα περιπέτεια της σειράς των τρυφερών ιστοριών της Μαρί Κωνσταντάτου, με πρωταγωνιστή τον γνωστό σε όλους μας Μάικ, φέρνει ξανά τον αγαπημένο Φασολάκη και την παρέα του στο θεατρικό σανίδι, στο Θέατρο ΗΒΗ, από τις 19 Νοεμβρίου.

«Το Πάρτυ!», επιφυλάσσει στους μικρούς μας φίλους απρόσμενες συναντήσεις! Ο χαρισματικός Τάκης Ζαχαράτος καθώς και η Μαρί Κωνσταντάτου που “έδωσε ζωή” στον αγαπημένο μας Μάικ, θα εμφανίζονται με τρόπο και ρόλο – έκπληξη!

Παίζουν (αλφαβητικά): Αντώνης Βλάχος, Αθηνά Γιακεζόγλου, Νάνσυ Κατσαρού, Μάριος Πετκίδης, Κατερίνα Σούσουλα, Γιάννης Σμέρος, Δημήτρης Ψύλλος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Κάθε Σάββατο & Κυριακή
στο Θέατρο ΗΒΗ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button