Διεθνή

Τζο Μπάιντεν: Αναστάτωση με τη δήλωσή του πως έχει καρκίνο – Προσπαθεί να τα μαζέψει ο Λευκός Οίκος

Φωτιά έβαλε ο Τζο Μπαιντεν σε ομιλία του στη Μασαχουσετη λέγοντας ότι έχει καρκίνο , με αποτέλεσμα να βγει επίσημη ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο  για λάθος τοποθέτηση λόγου του προέδρου για τον καρκίνο που είχε αντιμετωπίσει πολύ πριν ορκιστεί προεδρος των ΗΠΑ.

Ας δούμε αναλυτικά την δήλωση του προέδρου και του Λευκού οίκου   

Η δήλωση του Τζο Μπάιντεν για τον καρκίνο έγινε κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την υπερθέρμανση του πλανήτη, στην οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ, περιέγραψε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα διυλιστήρια πετρελαίου, κοντά στο πατρικό του στο Κλέιμποντ του Ντέλαγουερ, επισημαίνει η εφημερίδα «New York Post».

«Γι’ αυτό και εγώ όπως και τόσοι πολλοί άλλοι άνθρωποι με τους οποίους μεγαλώσαμε μαζί, έχουμε καρκίνο και γιατί επί πολλά χρόνια το Ντέλαγουερ είχε το υψηλότερο ποσοστό κακοήθειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν.

Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση ταξίδεψε ανά τον κόσμο με ταχύτητα φωτός, «βάζοντας φωτιά» στον Λευκό Οίκο, ο οποίος έσπευσε να «μαζέψει» τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου και να ηρεμήσει τους πολίτες της χώρας που άρχισαν να ανησυχούν. Ο Τζο Μπάιντεν αναφερόμενος σε περιπέτεια της υγείας του που είχε περάσει στο παρελθόν και ειδικότερα πριν αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα χρησιμοποίησε αντί για αόριστο… ενεστώτα.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ξεκαθάρισε πως ο πρόεδρος αναφερόταν σε μια παλαιότερη περιπέτεια της υγεία του και συγκεκριμένα σε μια θεραπεία που είχε υποβληθεί για τον καρκίνο του δέρματος. Τα αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για «λεκτική γκάφα» του προέδρου της Αμερικής .

Τέλος αξίζει να αναφερθούμε στην ανακοίνωση ότι ο Προεδρος Μπαιντεν , νοσεί από κορονοιο , όντας πλήρης εμβολιασμένος και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button