ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ρίσι Σουνάκ : φιλοθατσερικός -πάμπλουτος- ικανός και όπως όλα δείχνουν ο πρωτος Ινδός πρωθυπουργός της Βρετανίας

Τα σκάνδαλα και η εκατομμυριούχος Ινδή σύζυγός του.

Ο Σούνακ έχει περισσότερους από 150 υποστηρικτές, ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι της Πένι Μορντοντ, η οποία έχει μόλις 30.

Ένα βήμα πριν το κατώφλι της Ντάουνινγκ street είναι  ο Ρίσι Σουνακ.Φαβορί για πρωθυπουργός της Βρετανίας.Ένα βήμα πριν το κατώφλι της Ντάουνινγκ Στριτ ο Σουνακ.Φαβορί για πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ δήλωσε ότι στην περίπτωση που γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου όπως όλα δείχνουν θα διαχειριστεί την οικονομία όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ, η πρώην συντηρητική πρωθυπουργός, όπως ανέφερε χθες η εφημερίδα «The Telegraph».

Ας δούμε ποιος είναι ο 42χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών που φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος Ινδός πρωθυπουργός της Βρετανίας

Βγήκε πρώτος και στον β’ γύρο της εσωκομματικής ψηφοφορίας και είναι υπέρμαχος του θατσερισμού στην οικονομία .

Ζητά  να κριθεί από τη θητεία του κι όχι από τον τραπεζικό του λογαριασμό που

 


Ο Σούνακ είναι γιος Ινδών μεταναστών. Οι παππούδες του μετανάστευσαν από τη Βόρεια Ινδία στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του 1960.

Φοίτησε στο ελίτ οικοτροφείο του Winchester College αλλά και την Οξφόρδη, ενώ πέρασε και από το διάσημο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Στάνφορντ.

Ανήκει στο μοντέρνο κομμάτι του Συντηρητικού Κόμματος.Ο 42χρονος σήμερα υπέρμαχος του Brexit έγινε υπουργός Οικονομικών πριν τρία χρόνια και είναι δεύτερος στην κυβερνητική ιεραρχία, αμέσως μετά τον πρωθυπουργό.

Την άνοιξη αποκαλύφθηκαν δύο σκάνδαλα που αμαύρωσαν τη φήμη του Ρίσι Σουνάκ.

Το πρώτο αφορούσε την πολυεκατομμυριούχος Ινδή σύζυγός του η οποία είχε αποφύγει να πληρώσει φόρους για μέρος του εισοδήματός της.Επίσης αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος ο Σούνακ, αν και εν ενεργεία υπουργος
Οικονομικών στη Βρετανία, συνέχιζε να έχει πράσινη κάρτα που του επέτρεπε να ζει και να εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για μήνες.Και σαν να μην έφταναν αυτά, βρέθηκε και στο κέντρο των partygate. Του επιβλήθηκε πρόστιμο για παραβίαση των κανονισμών περί lockdown, καθώς παρευρέθη και εκείνος στη γιορτή γενεθλίων του πρωθυπουργού στην Downing Street το 2020.

«Να με κρίνετε από την θητεία μου και όχι από τον τραπεζικό μου λογαριασμό» είπε και απέρριψε τους υπαινιγμούς ότι είναι υπερβολικά πλούσιος για να κυβερνά μια χώρα στη διάρκεια μιας μεγάλης οικονομικής κάμψης, λέγοντας ότι διαθέτει την εμπειρία για να διαχειριστεί σκληρές προκλήσεις.

Η πρώτη προτεραιότητά του στην οικονομία, αν γίνει πρωθυπουργός, είναι να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό και όχι οι μειώσεις φόρων για τις οποίες έχουν δεσμευτεί κάποιοι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button