ΑΠΟΨΕΙΣ

Η «απάτη» της ροδέλας δήθεν καλαμαριου που μας ταΐζουν

Τα καλαμαράκια είναι αγαπημένος ψαρομεζές των Ελλήνων .Σε πολλά μαγαζιά εστίασης όμως σερβίρουν  ένα μείγμα εισαγωγής με υπολείμματα ψαριών σαν καλαμάρι σε ροδέλες.

Έτσι ο καταναλωτής πληρώνει για καλαμάρι ένα χαμηλής ποιότητας κατεψυγμένο μείγμα εισαγωγής .

Όπως αναφέρουν άνθρωποι που έχουν γνώση του συγκεκριμένου προϊόντος συνήθως το  καλαμάρι σε παναρισμένες ροδέλες κατα 90% είναι μια  μορφοποιημένη (formatted) ροδέλα.

Αυτό σημαίνει ότι είναι μια ροδέλα που έχει φτιαχτεί απο ένα μίγμα φτιαγμένο από υπολείμματα θράψαλου και ψαριών που  έχουν  αλεστεί, ενω τους έχουν προστεθεί κάποια βελτιωτικά.

Ειδικά οι παναρισμένες ροδέλες είναι συνήθως ένα τέτοιο μείγμα.Έτσι αντί για το νόστιμο φρέσκο η και κατεψυγμένο καλαμαράκι τρώμε ουσίες αμφιβόλου προέλευση.

Αυτά τα Δαχτυλίδια Μορφοποιημένου Θράψαλου και Ψαριού περιέχουν:

45% Θράψαλο /33% Ψάρι /Άμυλο, αλάτι, ζάχαρη, πηκτωματτόνο (καραγενάνη), αλεύρι σίτου και αραβόσιτου, ηλιέλαιο, νερό, άμυλο σίτου πυκνωτικά μέσα (όξινο φωσφορικό υδροξυπροπυλάμυλο, κόμμι γκουάρ, διογκωτικά αροποιίας (διφωσφορικά άλατα, άνθρακικά άλατα νατρίου), δεξτρόζη, μαγιά, χρωστική ουσία (αννάτο νορβιξίνη) και κάποιες φορές αυγό και γάλα.

Άρα το φούσκωμα το έχουμε σίγουρο …

Την επόμενη φορά που θα βρεθούμε σε μια ψαροταβέρνα για τους αγαπημένους μας ψαρομεζέδες ας αναζητήσουμε τα καλαμαράκια στη φυσική τους μορφή μαζί με τους πεντανόστιμους ψαρομεζέδες που προσφέρουν οι Ελληνικές θάλασσες .

Και μην ξεχνάμε κάτι πουνε έλεγαν συχνά οι ψαράδες όταν τους ρωτούσαν ποιο θεωρούν το καλύτερο ψάρι …η απάντηση ήταν … «το φρέσκο»  ακόμη και εάν ήταν η ταπεινή σαρδέλα .Το ίδιο ισχύει και για τα θαλασσινά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα .

👉ακολουθήστε την σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/enjoynews.gr/

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button