ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

1821-2021 ιστορική επέτειος: «Γαλανόλευκο»παντού  – Εντυπωσιακές εικόνες

Η φωταγώγηση εμβληματικών κτιρίων και η παρουσία της ελληνικής σημαίας ή των χρωμάτων αυτής σε κάθε γωνία του πλανήτη αποτελεί, , μία υπενθύμιση  του αγώνα για την Ελευθερία των Ελλήνων αλλά και μια παγκόσμια γιορτή φιλελληνισμού .

Οι «γαλανόλευκες» κυματίζουν σε ιστούς δημοσίων κτιρίων  σε μπαλκόνια, σε βουνά και κάμπους, σε ακριτικά νησιά και βραχονησίδες, απο τον Έβρο μέχρι τη Γαύδο!Κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάζει την ξεχωριστή επέτειο της Ανεξαρτησίας μας.

200 σημαίες τοποθετήθηκαν στην πλατεία Συντάγματος σε ειδικές εξέδρες και σε συγκεκριμένο παρτέρι αναγράφονται οι χρονιές «1821 και 2021». Ο δήμος της Αθήνας, αναμένεται να φωταγωγήσει το σημείο ώστε να φαίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακές οι γαλανόλευκες καθώς θα κυματίζουν με τον άνεμο.

Η Μεγαλύτερη σημαία ιστού στον κόσμο είναι γεγονός και θα κυματίσει στον καταγάλανο ουρανό της ΣΑΝΤΟΡΊΝΗΣ μας την 25η Μαρτίου με στόχο κατάσταση του ρεκόρ γκίνες.Η σημαία μας ,η σημαία των Σαντορινιων και όλων των Ελλήνων είναι 1500 τ.μ

Κάθε βράδυ ο Δήμος Γλυφάδας  γράφει με λέιζερ πάνω στο βουνό μηνύματα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, δίπλα στη γιγαντιαία σημαία τεσσάρων στρεμμάτων που τοποθέτησε για να τιμήσει την επέτειο των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία

Στο Εξωτερικό.

Πολλές χώρες του κόσμου ανταποκρίθηκαν  στα αιτήματα των Ελλήνων πρεσβευτών και συμβάλλουν στον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση του 1821

Πολλά  εμβληματικά κτίρια θα φωταγωγηθούν στα Ελληνικά χρώματα και θα τιμήσουν την χώρα μας,

Η Πολωνία δέχτηκε να φωταγωγηθεί εμβληματικό κτίριο της Βαρσοβίας

Στον Καναδά, στο δημαρχείο του Βανκούβερ και οι καταρράκτες του Νιαγάρα θα τιμήσουν την Ελλάδα .

Στην Αυστραλία η ξακουστή όπερα του Σίδνεϊ θα «ντυθεί» με γαλανόλευκο φωτισμό

Στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ: Το Δημαρχείο φωτίζεται με γαλανόλευκα χρώματα από  από τις 19 μέχρι τις 25 Μαρτίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί και έπαρση της σημαίας.

Στην Νέα Υόρκη το,Empire State Building θα φωταγωγηθεί στα Ελληνικά χρώματα.

Στο Βέλγιο, το φημισμένο αγαλματάκι  Manneken Pis, θα «ντυθεί» Εύζωνας

Γερμανία
Η  Ιρλανδία έχει ανταποκριθεί σίγουρα στο ελληνικό αίτημα

Στη Ρουμανία θα φωταγωγηθεί το κτίριο του Πανεπιστημίου με την ελληνική σημαία

Στη Λετονία θα φωταγωγηθεί κτίριο στις 23 Μαρτίου

Στη Φινλανδία, πραγματοποιήθηκε φωταγώγηση του ιστορικού κτιρίου

Δυστυχώς υπήρξαν , όμως, και χώρες που δεν θέλησαν να συμμετάσχουν στους εορτασμούς.όπως η Δανία, η Σουηδία ,η Ολλανδία και η Ισπανία  .

Κάποιες χώρες αρνήθηκαν κομψά και κάποιες άλλες μάλλον απαξιωτικά στο αίτημα των κατα τόπους Ελλήνων πρεσβευτών να τιμήσουν την Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button