Ελλάδα

ΕΜΥ : Νέα επιδείνωση του καιρού , χαμηλές θερμοκρασίες , βροχές και χιόνια

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ ενημερώνει για νέα επιδείνωση του καιρού με κυρία χαρακτηριστικά τις βροχές και τα χιόνια , και την μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας , ας δούμε αναλυτικά την πρόβλεψη :

Με έντονες βροχοπτώσεις στα ηπειρωτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη ξεκινά από αργά το μεσημέρι της Πέμπτης νέο κύμα κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo χιονοπτώσεις αναμένονται από τις πρώτες βραδινές ώρες στα ορεινά οι οποίες έως το πρωί της Παρασκευής θα επεκταθούν και σε ημιορεινές περιοχές των κεντρικών και βόρειων ηπειρωτικών. Στους Χάρτες 1 και 2 φαίνεται η πρόγνωση βροχόπτωσης / χιονόπτωσης για τις βραδινές ώρες της Πέμπτης καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση από το βράδυ της πέμπτης και θα γίνει αισθητή κυρίως την Παρασκευή , οπότε δεν θα ξεπεράσει τους 9-10 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο και τους 14-15 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές.

Τέλος, οι άνεμοι βορείων έως ανατολικών διευθύνσεων που θα επικρατήσουν στα πελάγη θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση, φτάνοντας τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής  κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button