Περιστέρι: έφτιαξαν 10 τόνους βασιλόπιτα -σε μια ώρα μοιράστηκαν και τα 70.000 κομμάτια.

Στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι φτιάχτηκε η μεγαλύτερη βασιλόπιτα της χώρας, που ζύγισε περισσότερο από 10 τόνους και έβγαλε πάνω από 70.000 κομμάτια!Μέσα σε μια ώρα όλα τα κομμάτια μοιράστηκαν, ενώ είχαν και αρκετά φλουριά για τους τυχερούς που θα κερδίσουν δώρα.
Για την παρασκευή της χρησιμοποιήθηκαν 9,5 τόνοι αλεύρι, 1.900 κιλά λάδι, 5.700 αυγά, 600 κιλά ζάχαρη και 600 κιλά άχνη.

Ο δήμαρχος του Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης μοίρασε μαζί με υπαλλήλους του Δήμου τα κομμάτια της βασιλόπιτας στο πλήθος κόσμου που παρακολούθησαν τη γιορτή.
Να σημειωθεί ότι για την τεράστια βασιλόπιτα έβαλαν όλη τους τη μαεστρία αρτοποιοί της περιοχής και σπουδαστές της δημόσιας Σχολής Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής από το Γαλάτσι.
Φωτο:EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ



