ΑΠΟΨΕΙΣ

Δέος στην Κάλυμνο: Εικόνα του Αγίου Εφραίμ «δάκρυσε» μέσα στο Νοσοκομείο

 

Ένα πρωτοφανές περιστατικό που έχει προκαλέσει έντονη συγκίνηση και συζητήσεις καταγράφηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, όταν μια νοσηλεύτρια εντόπισε κάτι ασυνήθιστο στην εικόνα του Αγίου Εφραίμ που φυλάσσεται στον χώρο του ιδρύματος.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, η εικόνα φαινόταν να αναβλύζει υγρό, δίνοντας την εντύπωση ότι «δακρύζει». Το γεγονός κινητοποίησε άμεσα τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία ενημέρωσε χωρίς καθυστέρηση την τοπική εκκλησιαστική αρχή.

Ο Μητροπολίτης Καλύμνου, Λέρου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος έσπευσε στο σημείο συνοδευόμενος από ιερείς. Σε ατμόσφαιρα βαθιάς κατάνυξης, παρουσία ασθενών, επισκεπτών και προσωπικού, τελέστηκε δέηση και εψάλη το τροπάριο του Αγίου Εφραίμ. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η εικόνα αναβλύζει. Το θαύμα δεν έχει έρευνα».

Η είδηση διαδόθηκε γρήγορα στην τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα πλήθος πιστών να συρρέει στο νοσοκομείο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας προσέρχονται για να προσκυνήσουν την εικόνα, την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν ήδη ως θαυματουργή.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα εγείρει και ερωτήματα, με ορισμένους να ζητούν περαιτέρω διερεύνηση του φαινομένου. Ωστόσο, για τους πιστούς που βρίσκονται στο σημείο, το γεγονός αποτελεί ήδη μια ισχυρή πνευματική εμπειρία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button