ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πολύωρη η απολογία του σμηνάρχου στο Αεροδικείο για κατασκοπεία υπέρ κινεζικής εταιρείας

Περισσότερες από πέντε ώρες απολογείται ενώπιον του στρατιωτικού ανακριτή του Αεροδικείου ο 54χρονος σμήναρχος, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες για κατασκοπεία σε βάρος της χώρας, τις οποίες έχει ήδη ομολογήσει ότι διέπραξε για λογαριασμό πολυεθνικής κινεζικής εταιρείας.

Ο αξιωματικός, πρώην διοικητής, τέθηκε σε διαθεσιμότητα στις 6 Φεβρουαρίου, όταν αποκαλύφθηκε η δράση του. Λίγο μετά τις 9 το πρωί μεταφέρθηκε στο Αεροδικείο, όπου και ξεκίνησε η απολογία του.

Η στρατιωτική δικαιοσύνη, μέσω της ανάκρισης, επιχειρεί να συγκεντρώσει πρόσθετα στοιχεία για τη δράση του 54χρονου σμηνάρχου κατά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, εστιάζοντας κυρίως στα πρόσωπα με τα οποία φέρεται να συνεργάστηκε. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ένας Κινέζος με το ψευδώνυμο «Στήβεν», καθώς και μια μυστηριώδης γυναίκα, η οποία, σύμφωνα με τις αρχές, θεωρείται βασικός συνδετικός κρίκος στην υπόθεση.

Τι αναμένεται να ισχυριστεί στην απολογία του

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος, αξιωματικός με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, έχει ήδη αποδεχθεί την κατηγορία της κατασκοπείας. Ωστόσο, στη σημερινή του απολογία αναμένεται να ακολουθήσει υπερασπιστική γραμμή, με στόχο την ελάφρυνση της θέσης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος θα επιχειρήσει να αποδυναμώσει το κατηγορητήριο, αρνούμενος ορισμένες από τις επιμέρους κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί. Θα υποστηρίξει ότι, ενόψει της επικείμενης αποστρατείας του, αναζητούσε απλώς εργασία, αποστέλλοντας βιογραφικά μέσω διαδικτυακών πλατφορμών.

Όπως φέρεται να ισχυριστεί, προσεγγίστηκε από εταιρεία συμβούλων, η οποία αρχικά του ζήτησε την παροχή «αθώων» πληροφοριών, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε σε αδιέξοδο και αδυνατούσε να αποχωρήσει.

Στο πλαίσιο της υπερασπιστικής του γραμμής αναμένεται να τονίσει ότι τα χρηματικά ποσά που έλαβε ήταν σχετικά μικρά και δεν ξεπερνούν συνολικά τις 25.000 ευρώ, να αρνηθεί ότι έλαβε πληρωμές σε κρυπτονομίσματα και να ζητήσει να μην προφυλακιστεί, αλλά να τεθεί σε κατ’ οίκον κράτηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button