Φοβούνται βεντέτα μετά το φονικό στη γιορτή του Κάστανου στα Χανιά

Παγωμένη παραμένει η μικρή κοινωνία στο Έλος Κισσάμου στα Χανιά, ύστερα από τη στυγερή δολοφονία ενός 52χρονου άνδρα από τον 23χρονο ξάδερφό του, κατά τη διάρκεια της γιορτής του Κάστανου.
Όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μπροστά στα έντρομα μάτια δεκάδων παρευρισκομένων που διασκέδαζαν στο πανηγύρι. Ο 23χρονος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πυροβόλησε τον ξάδερφό του μετά από έντονη λογομαχία.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, λίγες ημέρες πριν το φονικό, οι δύο άνδρες είχαν καυγαδίσει και το θύμα φέρεται να είχε δώσει ένα χαστούκι στον δράστη, με τον οποίο υπήρχαν χρόνιες οικογενειακές διαφορές. Ο παλιός αυτός καυγάς φαίνεται πως στάθηκε η αφορμή για να «οπλίσει» το χέρι του 23χρονου.
Οι αρχές εκφράζουν έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο αντιποίνων, καθώς πρόκειται για δύο πολυμελείς οικογένειες, με φόβους να ξεσπάσει βεντέτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον του δράστη, ο 23χρονος προτίθεται να παραδοθεί μέσα στην ημέρα, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.
Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε σοβαρά ακόμη ένα άτομο, το οποίο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Μάρτυρες περιγράφουν σκηνές πανικού, καθώς την ώρα του φονικού στην πίστα χόρευαν γυναίκες και παιδιά.



