ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στη κατάψυξη από σήμερα η χώρα – Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας με έντονο χιονιά

Άκρως χειμωνιάτικο  αναμένεται το σκηνικό του καιρού με το δεύτερο κύμα της ψυχρής εισβολής να  είναι προ των πυλών, αφού μετά την προσωρινή βελτίωση, από σήμερα Παρασκευή  ξεκινάει νέα επιδείνωση. Το νέο κύμα κακοκαιρίας  που θα «χτυπήσει» τη χώρα θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, τις βροχές και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα πολύ υψηλά υψόμετρα της Αττικής.

Η θερμοκρασία ήδη κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και τα πρώτα χιόνια έχουν ήδη πέσει στα ορεινά της Αττικής με την Πάρνηθα να έχει «ντυθεί στα λευκά», όπως και πολλές βόρειες περιοχές της χώρας.

Την Παρασκευή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά και το βράδυ στα ημιορεινά της Χαλκιδικής. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, με βαθμιαία ενίσχυση στα 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα κεντρικά από -5 έως 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 12 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 6 έως 13-15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button