Κορωνοϊός: Επί ποδός η κυβέρνηση για την έξαρση κρουσμάτων – Επανεμφάνιση Τσιόδρα

Τα κρούσματα του κορονοιού έχουν χτυπήσει κόκκινο και ο ΕΟΔΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, με την έξαρση των μολύνσεων και των νοσηλειών, σε απλές κλίνες και σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία, να συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς.
Ο ΕΟΔΥ και η πολιτεία βρίσκονται σε επιφυλακή, για την αποτροπή μιας νέας έξαρσης του κορωνοϊού. Χαρακτηριστική είναι η έκτακτη συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιαδης μόλις την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του με τον καθηγητή καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρη Τσιόδρας ενώ ο ΕΟΔΥ, σπεύδει να κάνει συστάσεις προς τους μαθητές και εκπαιδευτικούς για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.
Την ίδια ώρα η Covid-19 παρουσιάζει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, ενώ οι εισαγωγές καταγράφουν αύξηση 44% και είναι υψηλότερες από την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022. Αύξηση επίσης καταγράφουν και οι διασωληνώσεις ασθενών με Covid-19. Στη χώρα μας έχουν συνολικά ανιχνευθεί 179 στελέχη της υποπαραλλαγής JN.1.
Σημαντική αύξηση παρουσιάζει και η δραστηριότητα της γρίπης και την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 3 νέοι θάνατοι.
Έκτακτη συνάντηση Γεωργιάδη- Τσιόδρα για την έξαρση των κρουσμάτων
Η έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού σε συνδυασμό με της γρίπης, αλλά και άλλων ιώσεων έχει σημάνει συναγερμό τόσο στο πολιτικό, όσο και στο επιστημονικό επίπεδο και ενδεικτικό αυτού ήταν η έκτακτη συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδης ,μόλις την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του με τον καθηγητή καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ,κ Τσιοδρα .
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, είναι ο τέταρτος υπουργός Υγείας- μετά τον Β. Κικίλια, τον Θ. Πλεύρη και τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος αναγκάζεται να ασχοληθεί με τον COVID-19, έστω και εάν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει τη λήξη της πανδημίας εδώ και πολλούς μήνες.
Και αυτό, διότι ο ιός είναι ακόμη εδώ, και δυστυχώς η παραλλαγή JN.1 που ανήκει στην οικογένεια ΟΜΙΚΡΟΝ, εμφανίζει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα και έξαρση στην κοινότητα.
Στη σημερινή συνάντηση ο νέος υπουργός Υγείας, συζήτησαν με τον Σωτήρη Τσιόδρα και με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, την αντιμετώπιση των κρουσμάτων καθώς τη Δευτέρα ανοίγουν και τα σχολεία.
Το στίγμα έδωσε από το πρωί ο υπουργός κατά την άφιξή του στο υπουργείο, λέγοντας ότι προτεραιότητά του είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών



