MagazinoShowbiz

Έτσι θα την θυμάμαι την Ζωή…

Γράφει γ αυτήν ο «κολλητός» της φίλος Νίκος Μουρατίδης

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης 

ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ
Μια είδηση σοκ! Σαν σήμερα  18 Αυγούστου 2017 πέθανε η Ζωή Λάσκαρη. Είμασταν στενοί συνεργάτες και κολλητοί φίλοι… Έτσι θα την θυμάμαι την Ζωή

Δουλέψαμε υπέροχα, διασκεδάσαμε τρελά, κάναμε ακρότητες, γελάσαμε, δημιουργήσαμε, αγαπηθήκαμε και είμασταν κολλητοί για περίπου 3-4 χρόνια. Στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 όλα αυτά….

Είχα πέσει για μεσημεριανή σιέστα, κι όταν σηκώθηκα ήταν η πρώτη είδηση που διάβασα: Πέθανε η Λάσκαρη. Δεν το πίστεψα. Μου έκανε σαν κακόγουστο αστείο. Ήταν αδύνατον να το χωρέσει ο νους μου. Έμεινα να κοιτάζω το δημοσίευμα αποσβολωμένος… Τα δάκρυα πλημμύρισαν τα μάτια μου κι’ αρχισαν να μου έρχονται εικόνες και στιγμές από τότε που δουλεύαμε μαζί και κάναμε κολλητή παρέα.

Ζωή Λάσκαρη 12 Δεκεμβρίου 1944 – 18 Αυγούστου 2017 

Όταν μιλάμε για κολλητή παρέα, σας μιλάω για καθημερινή παρέα. Με την Ζωή στο θέατρο, με την Ζωή σε πάρτι, με την Ζωή στα μπουζούκια, με την Ζωή στο Εργοστάσιο του Μελετόπουλου, με την Ζωή στον Βοσκόπουλο, με την Ζωή στον Πάριο, με την Ζωή στης Αλίκης, με την Ζωή στην Θεσσαλονίκη, με την Ζωή στης Χρύσας, με την Ζωή στον Ντίνο ή στον Τάκη για φωτογράφηση, με την Ζωή στην Επίδαυρο, με την Ζωή στα μαγαζιά… Παντού μαζί.

Πως την γνώρισα

Όταν με πήρε τηλέφωνο ο στιχουργός Τάκης Καρνάτσος να μου πει ότι με θέλει η Λάσκαρη, έμεινα ξερός.
Με το ζόρι θα ήμουν 25 χρόνων τότε.
«Με θέλει η Λάσκαρη; Ουάου!» σκέφτηκα. Αυτή η γυναίκα που την έβλεπα στο σινεμά, αυτό το είδωλο, με περιμένει σπίτι της; Και πήγα.

Τότε έμενε σε ένα ρετιρέ στην Πλατεία Δεξαμενής και η Μαρία Ελένη ήταν πολύ μικρή, 5-6 ετών. Η Ζωή ήθελε να επιστρέψει στο θέατρο με το έργο «Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές», και με ζήτησε να της αναλάβω το promotion. Να βρω ιδέες για την προβολή της ίδιας και του έργου.  Το πρώτο που της έκανα, ήταν να την πάω στον Ντίνο Διαμαντόπουλο, να της φορέσω μια τουαλέτα και να βάλω 4 αγόρια με τα μαγιό τους να την χουφτώνουν. Θρίαμβος. Η φωτογραφία (την βλέπετε επάνω) δημοσιεύτηκε παντού, κουβεντιάστηκε παντού και το θέατρο γέμισε ασφυχτικά.

Αυτό ήταν. Γίναμε «ζευγάρι». Όπου έβλεπες την Zωή, έβλεπες και εμένα. Όταν ανακαίνιζε το διαμέρισμα της οδού Ηροδότου ήμουν μαζί της, όταν για πρώτη φορά έβαλε να λειτουργήσει το τζακούσι ήμουν εκεί. Και έβαλε αφρόλουτρο στο τζακούσι και το αφρόλουτρο ξεχείλισε και γέμισε όλο το δωμάτιο (το λουτρό και η κρεβατοκάμαρα ήταν ενιαία). Χτυπιόμασταν στα γέλια… Μα αφρόλουτρο στο τζακούσι; Στα πάρτι που διοργάνωνε ήμουν εκεί. Ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Αλέξανδρος Ιόλας, ο Κώστας Καρράς, η Δήμητρα Γαλάνη… φίλοι και γνωστοί όλοι εκεί.

Έτσι την φωτογράφησα στον Τάκη Διαμαντόπουλο για την θεατρική παράσταση Πέπσι.

Γράφω και τα μάτια μου είναι γεμάτα με την εικόνα της, τα αφτιά μου με το γέλιο της…. Ήθελε να πάει σε ένα πάρτι και δεν ήξερε τι να βάλει. Της είπα να βάλει ένα μπλου τζην, ένα λευκό T–shirt, ψηλά τακούνια ξεκάλτσωτη και 2-3 απο τα πιο ακριβά της κοσμήματα. Το επόμενο πρωί με πήρε και μου είπε: «Έσκισε το ντύσιμο σου. Ήταν όλες σαν μαντάμες και εγώ Θεά!»

  • Βράδυ στο σπίτι της Αλίκης, να μας τηγανίζει – η ίδια η Αλίκη – ψάρια.
  • Πάρτι στο Tudor Hall του ξενοδοχείου King’s George με τον Βλάσση
  • Με τον Νίκο Μομφεράτο, τον Σωκράτη και την Ελένη Κόκκαλη στο Εργοστάσιοστην Βουλιαγμένης.
  • Η Ζωή να τρώει μία φρατζόλα ψωμί (κυριολεκτικά) στην καθισιά της και να έχει αυτήν την κορμάρα…..
  • Η Ζωή με την κόκκινη τουαλέτα του Valentino στα γενέθλια της – όταν έγινε 40 – στο 9 plus 9.

Η Ζωή ήταν η χαρά της ζωής. Σαν μικρό παιδί. Γενναιόδωρη και απλή. Όταν πίστευε ότι απειλούνταν έβγαζε «νύχια». Γινόταν αντράκι. Λάτρευε τις κόρες της και τον Αλέξανδρο. Γι’ αυτό άλλωστε και όταν ο Λυκουρέζος μια φορά την εκθείαζε, μια δημοσιογράφος του είπε: «Εντάξει κύριε Λυκουρέζο, όλοι έχουμε την… ζωή μας». –  «Μόνο που την δικιά σας δεν την λένε Λάσκαρη», της απάντησε εκείνος.

Στα μέσα της δεκαετίας του ΄80, που ήταν της μόδας η αεροβική γυμανστική – Aerobics (Jane Fonda κλπ.), ήμουν στην εταιρία CBS και της είχα κάνει αυτόν τον δίσκο με ασκήσεις γυμναστικής.

Καλό ταξίδι αγάπη μου

Στο καλοκαιρινό θέατρο της Αλίκης: Η Χρύσα πιο πίσω, και μπροστά η Ζωή, ο Σταμάτης Φασουλής, ο Γιώργος Μαρίνος και εγώ- σκασμένοι στα γέλια απο κάποιο αστείο – σίγουρα του Σταμάτη!

Με τον Βλάσση στο Tudor Hall….. (α ρε χρόνε αλήτη, που αγάπες και ανθρώπους σκορπάς…)

Κάτι μας λέει η Αλίκη… και τι δεν θα έδινα να θυμηθώ τι μας έλεγε. Κοιτάω το ύφος της Ζωής και το δικό μου, και δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

Στο 9 plus 9, στα γενέθλια των 40 της χρόνων, με την περίφημη κόκκινη τουαλέτα Valentino, με ένα βέλος γεμάτο στρας. Μαζί της η Νόνικα Γαληνέα, η Αλίκη και ο Αλέκος Αλεξανδράκης.

Με την Ζωή και τον Γιώργο Ζούλια σε κάποιο club 

Στην καλοκαιρινή Aυτοκίνηση όταν είχα διοργανώσει ένα πάρτι για το Ολλανδικό συγκρότημα Bolland & Bolland. Είναι η στιγμή που ο τραγουδιστής γνωρίζει την Ζωή.

Πάρτι στο σπίτι της οδού Ηροδότου: Ο Αλέξανδρος Ιόλας, εγώ, ο Κώστας Καρράς και η Δήμητρα Γαλάνη, πηγαδάκι στην βεράντα.


NIKOS ONLINE:https://bit.ly/2wqa3Hp

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button