Στο «Σπίτι του Κυνηγού» που υπεγράφει η συμφωνία διάλυσης της ΕΣΣΔ θα γίνουν οι σημερινές διαπραγματεύσεις

Οι αντιπροσωπείες της Ουκρανίας και της Ρωσίας θα καθίσουν ξανά η μια απέναντι στην άλλη, τη 8η μέρα του πολέμου .Η συνάντηση θα γίνει σ ένα ξενοδοχείο σύμβολο σε μια περιοχή στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία το Belovezhskaya Pushcha.
Αυτό το οποίο επιλέχθηκε για να γίνει ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων και είναι αυτό στο οποίο είχε υπογραφεί το 1991 η συμφωνία για τη διάλυση της ΕΣΣΔ.
Τότε η Ρωσία, η Ουκρανία και Λευκορωσία είχαν βάλει τέλος στη Σοβιετική Ένωση.Αναμφίβολα, η επιλογή δεν έγινε τυχαία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να δώσει έναν (ακόμη) συμβολισμό στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.
Και επέλεξε τον χώρο όπου διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση, όπου στις 26 Δεκεμβρίου 1991 ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και οι ηγέτες της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας υπέγραψαν τη διάλυσή της.
Ιστορικά το Belovezhskaya Pushcha είναι ένα δάσος στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, ο τόπος όπου οι Ρομανόφ συνήθιζαν να κυνηγούν. Το κτίριο όπου θα γίνουν οι συνομιλίες, στη δυτική Λευκορωσία, έχει ονομαστεί το «Σπίτι του Κυνηγού» και βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Belovezhskaya Pushcha.





