ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Θεσσαλία :4.850 επιχειρήσεις και αγρότες έχουν λάβει μέχρι τώρα 41,5 εκατ. ευρώ

Συνεχίζεται από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης   και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες Θεσσαλίας η υλοποίηση του πλαισίου της κρατικής αρωγής προς επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πρωτοφαενε’ις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel του Σεπτεμβρίου του 2023, καθώς και προς τις αγροτικές εκμεταλλεύσειςκαι τις κτηνοτροφικέςμονάδες για τις ζημιές τους στον εξοπλισμό τους, στα πάγιά τους, στο έγγειο κεφάλαιο και άλλα.

Το πλαίσιο περιλαμβάνει:

  • τη χορήγηση της πρώτης αρωγής
  • τη χορήγηση της προκαταβολής του 50% της κρατικής αρωγής (ενσωματώνοντας την πρώτη αρωγή που χορηγήθηκε)
  • τη χορήγηση της τελικής επιχορήγησης της κρατικής αρωγής (ενσωματώνοντας την προκαταβολή που χορηγήθηκε), που φτάνει στο 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ.

Ετσι, σε συνέχεια της χορήγησης της πρώτης αρωγής προς επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες που επλήγησαν από τα πρωτοφανή πλημμυρικά φαινόμενα, έχει ξεκινήσει από το Δεκέμβριο του 2023 η χορήγηση της προκαταβολής του 50% της επιχορήγησης της κρατικής αρωγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη αρωγή προς επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες, συνεχίζεται στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου της πρώτης αρωγής και έχει φτάσει στο σύνολό της μέχρι τώρα τα 76,3 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, καταβλήθηκαν 1.238.651 ευρώ, ως προκαταβολή 50% της επιχορήγησης της κρατικής αρωγής, προς 252 επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες. Με την ανωτέρω πληρωμή έχουν καταβληθεί συνολικά 37.141.211 ευρώ, ως προκαταβολή προς 3.330 δικαιούχους.

Παράλληλα, σε 1.523 περιπτώσεις επιχειρήσεων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων και κτηνοτροφικών μονάδων, η πρώτη αρωγή συνολικού ύψους 4.345.000 ευρώ, που είχε χορηγηθεί, συμψηφίστηκε με το ποσό που αναλογούσε στο ποσό της προκαταβολής του 50% της επιχορήγησης της κρατικής αρωγής. Συνεπώς, η φάση της χορήγησης της προκαταβολής του 50% της κρατικής αρωγής προς επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες, έχει ολοκληρωθεί για 4.853 δικαιούχους, με το συνολικό ύψος της επιχορήγησης να φθάνει τα 41.486.211 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button