ΑΠΟΨΕΙΣ

«Τάσος»Γλυφάδα :εδώ γεννήθηκαν τα νεγράκια το γλυκό που όλοι αγαπάμε

Ένα μαγαζί με 68 χρόνια ιστορίας

Στο κέντρο της Γλυφάδας υπάρχει  ένας δρόμος που οι παλιοί  συνήθιζαν να αποκαλούν …στον δρόμο του «Τάσου» .

Το να έχεις κρατήσει αλλά και να εξελίξεις την ποιοτητα σε ένα μαγαζί απο το 1955 μέχρι σημερα που υπάρχει τόσο σκληρός ανταγωνισμός σημαίνει πολλά.

Ο Τάσος  Κοιτίδης ήταν gentleman,πάντα ευγενικός ,γελαστός και σε έκανε να νιώθεις  υπέροχα με τους φιλόξενους τρόπους του όταν έμπαινες στο γεμάτο ευωδίες απο φρέσκο βούτυρο και σοκολάτα  μαγαζί του.

Είχε καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και τον Πόντο. Το 1955, ξεκίνησε πουλώντας σάμαλι και κοκ στον κινηματογράφο Αριάν στην Γλυφάδα .Το κοινό αγάπησε τα νοστιμότατα προιόντα του φτιαγμένα με αγνά υλικά και «μεράκι».

Ο «Τάσος» δεν άργησε  να  ανοίξει και το δικό του μαγαζί, στην τωρινή του διεύθυνση στην οδό Μαραγκού 6 στο κέντρο της Γλυφάδας το  1971.

Όλη η κοσμική Αθήνα της εποχής καθώς και πολιτικοί ,επιχειρηματίες, τραγουδιστές ηθοποιοί έκαναν  « το πέρασμα τους » απο εκεί. .

Έφτιαχνε γλυκίσματα όπως τουλούμπες, σάμαλι και κοκ, αλλά και μια απίστευτη  τυρόπιτα με ζύμη κουρού .

Μια τυρόπιτα με φανατικούς οπαδούς μέχρι σήμερα αφού έχει μια ζύμη, τραγανή και ελαφριά και μαζί με την αγαπημένη μας κρεατόπιττα είναι ό,τι πρέπει για ένα νόστιμο και αγνό σνάκ.

Οι τυρόπιτες ζυμώνονται, γεμίζονται και φουρνίζονται όλη μέρα στο ανοιχτό εργαστήριο μια πολυ πρωτοποριακη ιδέα τότε του παππού και πωλούνται κατευθείαν από το ταψί

Όλος ο δρόμος μοσχομυρίζει όταν βγαίνουν ζεστές ανά είκοσι λεπτά και φυσικά γίνονται ανάρπαστες .

Σε αυτό το μαγαζί υπάρχει και το «πιστοποιητικό γέννησης» του γλυκού που βλέπουμε πλέον σε πολλά ζαχαροπλαστεία .Τα γνωστά μας νεγράκια!

Ο παππούς Τάσος ήταν αυτός που άρχισε να  λανσάρει ένα γλυκό που έμοιαζε  σαν κοκ, αλλά είχε μέσα μια πεντανόστιμη γέμιση σοκολάτας. Το ονόμασε “νεγράκι” από τον ποδοσφαιριστή Νέγρη, που τότε είχε πετύχει ένα σημαντικό γκολ σε μια μεγάλη νίκη του Πανιωνίου την αγαπημένη του ομάδα.

Την παράδοση συνέχισαν ο γιος του Γρηγόρης και εγγονός του Τάσος, ο οποίος σπούδασε στην Ελβετία και επέστρεψε για να διατηρήσει την παράδοση, δια χειρός του παππού του .

Κληρoνομιά στον εγγονό του  το αυθεντικό συνταγολόγιο και μάλιστα χειρόγραφο….και ο εγγονός όχι μόνον τίμησε τα προιόντα που έφτιαχνε ο παππούς του αλλά τα εξέλιξε ακόμη περισσότερο διατηρώντας πάντα την ποιότητα τους.

Για όσους ψάχνουν …αυθεντικές γεύσεις  ο «Τάσος» τις προσφέρει με μοναδικό τρόπο  68 ολόκληρα χρόνια και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο .

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button