ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σοκ: Ενδείξεις ασφυξίας για Μαλένα και Ίριδα

Υπάρχουν κακώσεις «που παραπέμπουν σαφώς κάπου…».

Η Ίριδα και η Μαλένα έφυγαν το 2021 και το 2019 αντίστοιχα.

Οι αρχές καλούνται  να δώσουν απαντήσεις  στο ερώτημα αν τα δύο παιδιά δολοφονήθηκαν και εάν ναι με ποιο τρόπο.

Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, που εξέτασε τη σορό της Ίριδας μιλά μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση και παρα το γεγονός ότι κάνει λόγο για «μια πληρέστατη ιατροδικαστική έκθεση» στην περίπτωση της Ίριδας όμως τονίζει ότι υπάρχουν κακώσεις «που παραπέμπουν σαφώς κάπου…».

Η διατύπωση της κ. Τσιόλα είναι εξαιρετικά προσεκτική δεδομένης και της σοβαρότητας της υπόθεσης. «Τα άλλα δύο περιστατικά παραμένουν ανοιχτά. Θα δώσω κατάθεση γιατί η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση.»

Στην καρδιά της Ίριδας δεν παρατηρήθηκαν ισχαιμικές ή αθηροσκληρυντικές αλλοιώσεις. Οι, δε, εργαστηριακές εξετάσεις ήταν όλες αρνητικές σε τοξικές  ουσίες.

Ωστόσο, πέριξ του στόματος, βρέθηκε έκζεμα, το οποίο πλέον κινεί πολλές υποψίες, ενώ καταγράφεται και άλλο ένα εύρημα, ένα σκίσιμο στο εσωτερικό του στόματος.

Δύο χρόνια πριν από την Ίριδα είχε πεθάνει η Μαλένα, με τον θάνατό της να αποδίδεται τότε σε ηπατική ανεπάρκεια.

Αυτή η αιτία θανάτου ωστόσο δεν ήταν σύμφωνη με την κλινική εικόνα του κοριτσιού. Γι’ αυτό, πλέον, υπό το πρίσμα των εξελίξεων η συγκεκριμένη περίπτωση επανεξετάζεται από την άτυπη επιτροπή που έχει συσταθεί υπό την εποπτεία του προϊσταμένου της Κεντρική Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νικόλαου Καρακούκη.

Τέλος από τις ιστολογικές εξετάσεις της Μαλένας προέκυψε «έντονο πνευμονικό οίδημα και έντονη πνευμονική συμφόρηση», όπως και στην περίπτωση της Ίριδας.

Επιπλέον, στον εγκέφαλο του 3.5 ετών κοριτσιού είχαν βρεθεί ενδείξεις αλλοιώσεων, συνεπεία αποξυγοναιμίας, δηλαδή έλλειψης οξυγόνου.

Η Μαλένα είχε κάποιες εκδορές στο πρόσωπό της. Θα μπορούσε ο θάνατος, εφόσον μιλάμε ξεκάθαρα για εγκληματική πράξη, να είχε επέλθει είτε διά ασφυξίας από απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών είτε και διά δηλητηρίασης. Σε αυτή τη φάση, οι ιατροδικαστές που έχουν αναλάβει την επανεξέταση θα λύσουν και αυτό το γεγονός. Επανεξετάζονται τα σπλάχνα της Μαλένας, δεν χρειάζεται εκταφή και σύντομα θα έχουν τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του παιδιού το 2019.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button